Haugen stanget og stanget. Så ble han matchvinner: – Tror det kommer mye mål framover

Sigurd Haugen brant flere store sjanser mot både Sandnes Ulf og Grorud, men til slutt avgjorde han kampen for AaFK.

Sigurd Haugen ble matchvinner for AaFK.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Og det med en lekker scoring. Spissen var på veg ut av feltet etter en corner med ballen i beina. Så bråvendte han og skjøt ned i høyre hjørnet med «feil» fot, venstrefoten. Det ga AaFK 2–0, som til slutt vant 2–1.

– Den første tanken min var å spille den i støtte, men så la jeg merke til at det bare var en spiller i ryggen min, og da vendte jeg av ham og klinte til, sier Haugen.

Les også

AaFK vant og tok innpå teten

– Må fortsette å prøve

Scoringen var for Haugens del viktig for selvtilliten. I kampen mot Sandnes Ulf, som endte 0–0, burde han nok scoret. Også mot Grorud hadde han sjanser til å score tidligere i kampen. Blant annet en sjanse mutters alene tre meter fra mål, som han satte til siden.

– Uff, ja, nå har jeg stått og stanget litt mot Sandnes Ulf og førsteomgangen nå, så det var godt å se den gå inn i andre omgang.

Sigurd Haugen bommet på flere sjanser, men målet han scoret var en sterk prestasjon.

Etter de brente sjansene ville nok mange valgt å slå ballen i støtte, som Haugen først tenkte, men heldigvis for AaFKs del gjorde han et nytt forsøk.

– Jeg burde kanskje scoret flere både i forrige kamp og nå, men når du er spiss så må du bare fortsette å prøve og gjøre de riktige tingene som du gjør på trening, og så kommer som regel resultatene. Jeg blir satt opp i en del gode posisjoner. Jeg tror det kommer mye mål framover.

Les også

Vi fulgte Grorud – AaFK

Flyttet inn

I de første kampene denne sesongen spilte Haugen ving i en 4–3–3-formasjon, men i de siste fem kampene, der AaFK har tatt 13 av 15 poeng, har han spilt spiss. Totalt i år har Haugen scoret seks mål på elleve kamper.

– Jeg føler at jeg spiller like mye spiss som jeg gjør venstrekant på papiret i 4–3–3-formasjonen. Så lenge jeg kan kalle meg spiss er det det viktigste. Jeg føler meg som en spiss i hvert fall, men jeg kler fint en kantposisjon også.

Sigurd Haugen ble gratulert av Lars Arne Nilsen etter kampen.

Trener Lars Arne Nilsen liker fortsatt vel så godt å ha Haugen plassert på kanten som midtspiss.

– På kant kan han gå inn i rom, og da blir det litt lettere for ham å få den bakromstrusselen vi liker. Som spiss, når vi spiller motstanderen lav, er det lite rom, mens han kan skjære inn i fart som ving. Han har vært veldig god på venstrekanten i perioder, men han kan spille midtspiss også, sier Nilsen.

Uansett var Nilsen svært fornøyd med å dra i land seieren mot Grorud, som utover kampen ga AaFK hard motstand.

– Det er utrolig deilig å vinne, det er en fantastisk gjeng, en sulten gjeng. Vi har fått kontakt med teten, og da er det artig. Det er slike kamper som denne vi må vinne, sier Nilsen.

Publisert: