Krisedag for Hovland – ødela egen putter

Viktor Hovland (23) ble så opprørt av eget spill at han slo i stykker putteren sin.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over ett år gammel

Før finaledagen av The Northern Trust i New York var nordmannen på en delt 6. plass, 13 slag under par og bare tre slag bak lederne.

Men mandagen ble håpløs for nordmannen. Hovland ligger på en 43. plass etter at han er ferdigspilt - seks slag under par for turneringen, men syv slag over par for dagen.

Hovland endte sluttrunden på hele 77 slag. Det er hans verste runde siden 79-runden fra Memorial Tournament i fjor.

Etter å ha gjort par på de fire første hullene, kom det en kvadrupel-bogey (fire slag over par) på hull fem. Hovland fulgte opp med en birdie og par, før det kom en ny nedtur med dobbel-bogey og bogey.

BLÅMANDAG: Viktor Hovland fikk en tung start på uken.

Etter det åttende hullet mistet Hovland besinnelsen og TV-kameraene fanget opp at han slo i stykker egen putter (se video øverst). Hovland måtte derfor fullføre mandagens turnering uten putter - som selvsagt er en kjempestor ulempe.

– Vår mann som er så rolig og sindig, men ikke nå mer ... Aj, aj, aj. Viktor Hovland. Det er så ulikt ham, men nå er han fly forbanna på seg selv. Drama, sa kommentator Per Haugsrud på Discovery+.

Likevel klarte Hovland birdie på hull 10, 13 og 16.

Les også

Hovland klatret oppover: – Skulle ønske jeg hadde avsluttet bedre

Uheldigvis for Hovland får den svake runden mandag også konsekvenser utover turneringen. The Northern Trust er en del av sluttspillet på PGA-touren, FedEx-cupen, som består av tre turneringer. Gjennom den ordinære sesongen samler spillerne FedEx-cup-poeng og de 125 beste kvalifiserer seg til den første av de tre turneringene – The Northern Trust.

Hovland var nummer 11 i FedEx-cupen før ukens turnering, men er nå nede på en antatt 14. plass, foreløpig.

Verdensener Jon Rahm, Tony Finau og Cameron Smith kjemper om seieren i The Northern Trust. Følg utviklingen her.

PS! PGA Tourens sluttspill med turneringene BMW Championship og Tour Championship sendes på Disovery+/GOLFTV.

Publisert: