Rosenborg får bot av NFF

For fjerde gang er Vålerenga ilagt bot for ulovlig blussbruk i 2019-sesongen. Klubben må ut med 60.000 kroner. Også Brann og Rosenborg er bøtelagt.

Brann-supporternes blussbruk i kampen mot Viking gjør at klubben er ilagt en bot på 60.000 kroner.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Det har doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund (NFF) besluttet.

Rosenborg får en bot på 55.000 kroner etter at klubbens tilhengere antente minst ti bluss i løpet av eliteseriekampen mot Bodø/Glimt 10. november i fjor.

NFF skriver at Rosenborg hver sesong over en lang tidsperiode, med unntak av 2014-sesongen, har blitt sanksjonert for ulovlig bruk av pyroteknikk blant supporterne, noe som har blitt vektlagt i avgjørelsen.

Les også

NFF-topp tar selvkritikk i pyrodebatten

Vålerenga-supportere tente bluss i oppgjøret mot Molde i november.

Vålerengas bot skyldes seks bluss i kampen mot Molde 24. november. Ved to anledninger skal klubbens supportere ha antent bluss i løpet av kampen. Det er fjerde gang i løpet av 2019-sesongen at klubben sanksjoneres for ulovlig bruk av pyroteknikk, og utvalget har bestemt at en bot på 50.000 kroner er en passende.

Brann straffes for blussbruk i oppgjøret mot Viking 1. desember. Til sammen skal det ha blitt tent omtrent 20 bluss. Dette er Branns tredje blussbot fra 2019-sesongen. 60.000 kroner er beløpet klubben må ut med denne gangen.

Avgjørelsene kan ankes inn til NFFs ankeutvalg.

Publisert: