Wenger avslører sin største tabbe i karrieren

– Jeg forsømte familien min, sier den tidligere Arsenal-treneren.

Tidligere Arsenal-trener Arsène Wenger forteller åpenhjertet om hva han har måttet ofre i et intervju med franske RTL. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Arsène Wenger angrer på at han ble i sjefsstolen i Arsenal i over 20 år. Det avslører franskmannen i et intervju med franske RTL.

– Det var at jeg ble i samme klubb i 22 år, svarer Wenger på spørsmål om hva som var hans største tabbe i løpet av trenerkarrieren.

Wenger nådde nesten 22 år som Arsenal-manager etter forrige sesong. Veteranen ble ansatt på slutten av 1996.

– Jeg er en person som kan like nye ting og forandringer, men jeg kan også like utfordringer. Jeg var litt for fanget av min trang for utfordringer, forklarer han.

  • Manchester United endrer farge og skrur opp draktprisen. Det fører til voldsomme reaksjoner

– Ofret alt

Han erkjenner at han ble besatt av å levere resultater for Arsenal, og at det gikk ut over dem på hans private hjemmebane.

– Jeg har ofret alt, og jeg har såret mennesker rundt meg. Jeg forsømte masse mennesker. Jeg forsømte min familie og dem som er nærmest meg. Dypt inne i seg er den besatte mann kun opptatt av å forfølge det han elsker. Han kan derfor ignorere andre ting.

Arsène Wenger vant tre Premier League-titler og sju FA-cupgull i sin tid som sjef for Arsenal. Nå har han gått over til å følge klubben på avstand.

Tror på Vieira og Henry

Wenger sier blant annet at han er sikker på at de tidligere Arsenal-spillerne Patrick Vieira og Thierry Henry er flinke nok til én dag å lede engelske toppklubber.

– Jeg blir ofte spurt om Thierry og Patrick vil bli gode managere, og jeg svarer alltid ja.

– De har kvalitetene. De er smarte, de kjenner fotballen og har fantastiske evner, men vil de ofre det som er nødvendig? Det er en besettelse som kverner i hodet dag og natt, sier Wenger.

68-åringen uttaler i samme intervju at han vil ta en avgjørelse om sin fotballframtid i løpet av de kommende månedene. I sommer overlot han tømmene i Arsenal til spanske Unai Emery.

(©NTB)

Publisert:
  1. Arsène Wenger
  2. Arsenal FC

Mest lest akkurat nå

  1. Blir Vikings neste motstander i cupen: – Helt fantastisk!

  2. Disse vaksineres denne uken

  3. Dette var lenge et unntak innen eldreomsorgen. Det er det ikke lenger

  4. Meteorologen tror mange vil få seg en overraskelse mandag

  5. – Jeg håper vi har utklasset konkurrentene på forberedelsene

  6. Momiji (13) er yngste OL-vinner siden Lillehammer