Atlético-sjefen hardt ut mot bortemålsregelen

Diego Simeone håper UEFA tar grep.

Diego Simeone ber UEFA vurdere å endre regelverket.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

Atlético Madrid-treneren ber UEFA se på bortemålsregelen. Han mener den har svært urettferdige sider i utslagskamper i europeiske klubbturneringer.

Bortemål blir benyttet for å skille lag både i Europaligaen og mesterligaen dersom det står likt etter to kamper i utslagsrundene.

Simeone mener problemet oppstår i det øyeblikk en dobbeltkamp går til ekstraomganger som følge av at lagene står likt etter to ganger 90 minutter.

Les også

Bryter gammel og vennlig tradisjon i El Clásico. Real Madrid-kjenner mener José Mourinho har skylden.

Mener regelen er urimelig

– UEFA må se på hvor vanskelig hjemmelaget får det i returkampen når motstanderen har 30 minutter ekstra på å score et mål som teller dobbelt, sier Simeone og viser til at bortemålsregelen også gjelder i ekstraomgangene.

– Når man spiller på hjemmebane, har man ikke den fordelen, tilføyer han.

Argentineren mener de høye herrer i De europeiske fotballforbundet (UEFA) må være enige i at regelverket er urimelig og forstå at en endring må til.

Til finale

– Jeg er helt sikker på at de skjønner dette. Det vil gjøre det likt for alle. Ellers begynner urettferdigheten, sier Simeone.

Atlético Madrid spilte seg torsdag frem til finalen i Europaligaen etter å ha slått Arsenal over to kamper. Det første oppgjøret i London endte 1-1, mens Atletico vant 1–0 på eget gress da duellen skulle avgjøres.

Hadde Arsenal scoret på tampen torsdag, ville kampen gått til ekstraomganger. Da måtte Atletico ha scoret to ganger, hvis Arsenal igjen hadde funnet veien til nettmaskene.

(©NTB)

Publisert: