Alonso hjalp Toyota med å fordrive «forbannelsen»

Fernando Alonso fullførte en eksklusiv dobbelttriumf da han hjalp Toyota-stallen til en etterlengtet første seier i billøpet Le Mans 24-timers.

Fernando Alonso (fra v.), Kazuki Nakajima og Sebastien Buemi jubler etter sin seier i billøpsklassikeren Le Mans 24-timers. Foto: Thibault Camus, AP / NTB scanpix

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Sammen med Kazuki Nakajima og Sebastien Buemi triumferte Alonso i det klassiske løpet som ble avviklet foran 256.900 tilskuere. Det var første gang han deltok i Le Mans, og han hjalp Toyota å fordrive «forbannelsen» som hadde hvilt over stallen. Først i 20. forsøk greide Toyota å vinne.

Alonso, som er to ganger verdensmester i Formel 1, er sjettemann som har vunnet både Monacos Grand Prix og Le Mans 24-timers. De andre er Tazio Nuvolari, Maurice Trintignant, Bruce McLaren, Jochen Rindt og Graham Hill.

Hill er alene om å ha vunnet også Indianapolis 500 og dermed fullført det som kalles motorsportens «Triple Crown». Det er et uttalt mål for Alonso å kopiere den bedriften.

Den spanske 36-åringen sto i sin første økt bak rattet lørdag for to spektakulære forbikjøringer som førte ham i ledelse. Sent på kvelden, etter at Buemi hadde pådratt seg ett minutts tidsstraff, var Alonso tilbake i førersetet og tok kraftig innpå lederen.

– Det føltes godt å kjøre om kvelden. Jeg var i sonen og presset hardt, sa Alonso.

Nakajima overtok ledelsen da det var hans tur til å kjøre, og en tidsstraff for Mike Conway hos den nærmeste rivalen førte til at Alonsos lag til sist vant med en drøy runde. Nakajima satt bak rattet da bilen tok seiersflagget.

Buemi og Nakajima hadde jaget Le Mans-seier siden 2012 og fikk omsider drømmen oppfylt.

Toyota profitterte på at Audi og Porsche har trukket seg fra utholdenhetsløp og vant dobbelt i den gjeveste klassen. Konkurransen kom fra privatlag. Bilen på tredjeplass endte 12 runder bak.

Publisert:
  1. Le Mans
  2. Formel 1
  3. Fernando Alonso

Mest lest akkurat nå

  1. Sirdal-ordfører: – Kan i verste fall ta dager før strømmen er tilbake

  2. Skjenking må vente. Barna får lettelser. I neste uke blir det dag for dag-vurderinger

  3. Travel dag for eieren etter at naustet knelte

  4. Slåssing utenfor ungdomsklubb på Bryne

  5. Dette er den nye tv-serien du skal sjå

  6. – Vi må nok bruke dagen til å måke oss ut av hytta