LeBron James signerer gigantavtale med LA Lakers

– Nå har Los Angeles både en gud og en konge, skriver Zlatan Ibrahimovic.

NBA-stjernen LeBron James var Cleveland Cavaliers'' suverene toppscorer i finaletapet for Golden State Warriors i juni. Her i duell med Warriors Draymond Gray i den tredje kampen i finaleserien.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fire år gammel

LeBron James vil signere en fireårsavtale med basketballaget Los Angeles Lakers, ifølge superstjernens representanter. Avtalen er verdt 1,25 milliarder kroner.

Allerede i forrige uke gjorde han det kjent at han ikke ville forlenge med Cleveland Cavaliers etter det sviende nederlaget for Golden State Warriors i NBA-finalen i juni.

33-åringen har ført sine lag til NBA-finale i hver av de åtte siste sesongene, fire ganger med Miami Heat og fire med Cleveland Cavaliers. Det er blitt to titler med Heat og en med Cavaliers.

Les også

LeBron James takket nei til kontrakt: Disse klubbene kan han ende opp i

Tredje overgang

Dette er andre gang James forlater Cavaliers, hjemstaten Ohios største klubb, etter at han i 2010 signerte for Heat og spilte fire sesonger i Florida-klubben. I 2014 returnerte han altså til Cavaliers.

Avtalen med Lakers sikrer James 154 millioner dollar, omkring 1,25 milliarder kroner, over fire år.

Lakers er et av de mest ikoniske og populære lagene i NBA og trenes for øyeblikket av basketlegenden Magic Johnson. Kobe Bryant er blant stjernene som tidligere har vært i klubben.

Les også

Donald Trump fikk kritikk. Nå svarer han med å bryte tradisjon.

MVP fire ganger

LeBron James er kåret til NBAs mest verdifulle spiller (MVP) fire ganger. Han debuterte i NBA allerede i 2003, den gang for Cavaliers.

Det har i flere måneder vært spekulert i en overgang til Lakers, blant annet fordi det vil gi James bedre muligheter til å pleie sine forretningsinteresser.

Den over to meter høye basketspilleren eier allerede to eiendommer i California og har også et filmselskap i delstaten.

Zlatan: – Nå har LA både en gud og en konge

Kort tid etter at nyheten ble kjent, la Zlatan Ibrahimovic ut en velkomsthilsen på Instagram. Den svenske fotballstjernen flyttet selv til Los Angeles i mars da han byttet ut Manchester United med LA Galaxy.

– Nå har Los Angeles både en gud og en konge, skriver Ibrahimovic til bilder av seg selv og LeBron James.

(©NTB)

Publisert: