Hvem skal bade først i AdO Arena?

Over 400 barn er med i konkurransen om å bli den første som får bade i AdO Arena.

Publisert: Publisert:

Åpner snart: Helgen 24.-26. oktober skal ADO Arena offisielt åpnes. Da skal også et svømmemuseum stå klart i bygget. Foto: Eirik Brekke

  • Birgitte B. Lygre
Denne artikkelen er over fem år gammel

Mandag innvies Alexander Dale Oen Arena. Når idrettsbyråd Helge Stormoen gir startsignalet, kan de første personene ta plass i 50 metersbassenget, stupeanlegget og barnebassenget.

Hvem som får bade i sistnevnte, bestemmes fredag. Da trekker nemlig AdO Arena ut et heldig barn som både får det første badet, og et årskort i det nye svømmeanlegget.

Så langt har over 400 foreldre sendt inn bilder av sine barn merket #adoarenabarnet på Instagram, Facebook og Twitter.

— AdO arena er glad for den gode responsen vi har fått på så kort tid, sier daglig leder i AdO Arena, Håkon A.E. Johansen.

Alexander Dale Oens bror, Robin får æren av å være den første i konkurransebassenget. Han vil ha med seg utvalgte ungdommer fra Dale Oen Experience, samt landslagssvømmere fra Bergensområdet.

Johansen mener det er ganske selvsagt at det er nettopp Dale Oen som får æren av å innvie 50-metersbassenget.

— At Robin Dale Oen blir den første i konkurransebassenget mener vi er riktig av flere åpenbare grunner. At han tar med seg deltakere fra Dale Oen Experience sammen med landslagssvømmere fra Bergen skal symbolisere at vi ønsker å være et sted for alle. AdO arena er for elitesvømmere og stupere, skoler som skal drive svømmeopplæring, og for folk flest i alle aldre, sier Johansen.

De to EM-klare stuperne skal Espen Valheim og Amund Nordal Gismervik innvie 10-meteren med et synkronstup.

Publisert: