TIL bekrefter overgangen: Her signerer Espejord kontrakten med Heerenveen

Runar Espejord (23) er klar for Heerenveen på en kontrakt til sommeren 2022.

Runar Espejord signerte fredag morgen i Heerenveen. Sammen med seg har han Gerry Hamstra, sportsdirektør i klubben.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over tre år gammel

Det melder TIL på sin egne hjemmesider fredag formiddag. Espejord blir etter det iTromsø vet solgt for i overkant av fem millioner kroner, pluss bonuser etter antall spilte kamper.

Kontrakten er på to og et halvt år.

– Det har vært en ryddig prosess og vi har hatt en god dialog med Herenveen. De har fulgt Runar lenge og jeg har et inntrykk av at vi sender han til en fin klubb i en god liga, sier TIL-direktør Kristian Høydal til klubbens hjemmeside.

– Runar er jo en ekte TIL-gutt som har spilt for oss siden han begynte å spille fotball som liten gutt. Han har gått gradene i klubben og nå tar han steget videre. Sportslig sett skulle vi gjerne beholdt Runar, men vi unner han denne muligheten. Hele TIL-familien takker Runar for hans tid i klubben og ønsker han lykke til med nye utfordringe, sier Høydal videre. 

Den nederlandske sportsjournalisten Sander de Vries, som jobber for avisa Avisa Leeuwarder Courant , varslet allerede torsdag kveld at presentasjonen skulle skje fredag:

«Ny spiss for SC Heerenveen, Runar Espejord, presenteres av klubben i morgen (fredag, journ.anm.) kl. 10.00»

Nieuwe spits voor SC Heerenveen: Runar Espejord wordt morgen om 10.00 uur door de club gepresenteerd https://t.co/puOy11w7u4

Dermed ser Espejord ut til å være godt fornøyd med de personlige betingelsene i kontrakten. Det, og den medisinske testen, var det eneste som gjenstod da iTromsø møtte spissen på Tromsø flyplass tirsdag morgen.

Da hadde klubbene kvelden i forveien blitt enige om overgangssum på cirka fem millioner kroner - pluss bonuser fremtidige bonuser basert på antall kamper spilt.

Espejord har spilt i TIL siden han var seks år, og debuterte for A-laget i 2013.

Publisert: