UEFA innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund

Det europeiske fotballforbundet (UEFA) har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund for tilskueres bruk av bluss under kampen mot Færøyene.

Publisert: Publisert:

Bruken av bluss på tribunen under EM-kvalifiseringskampen mot Færøyene førte til at UEFA har innledet disiplinærsak mot Norges Fotballforbund. Foto: Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

  • NTB

Det melder forbundet onsdag på sitt nettsted.

De første minuttene av EM-kvalifiseringskampen forrige uke ble det tent et stort antall bluss på en liten tribuneseksjon bak det ene målet. Det var en markering i debatten om bruk av pyroteknikk på norske fotballtribuner, og det ble sunget «hater, hater NFF».

Les også

Maskerte supportere med pyroaksjon på Ullevaal

Som ventet ble hendelsen rapportert av UEFAs kampinspektør, og forbundet må regne med en bot når disiplinærkomiteen behandler saken 12. desember.

Det er innledet disiplinærsak også mot fotballforbundene i Romania, Belgia, Nederland, Portugal og Danmark etter EM-kvalifiseringskampene sist helg. Alvorligst er anklagene mot Romanias fotballforbund etter at det skal ha vært nye tilfeller av tribunerasisme i kampen mot Sverige.

Romania ble av samme årsak dømt til å spille for tomme tribuner i kampen mot Norge forrige måned, men utnyttet et smutthull i reglementet og fylte tribunene med barn som lagde stor stemning.

Alle disiplinærsakene skal behandles samme dag, og omspillsklare Romania kan få strenge sanksjoner.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Over disse skiene skjulte han vodkaflaskene. Nå kjenner treneren seg igjen i Northugs problemer.

  2. – Det var verre før, da flere gikk på heroin. Folk ble så jævlig råtne. Stjal fra foreldre og venner. Alt var lov.

  3. To nye smittetilfeller i Sola

  4. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

  5. Simon ble oppringt på jobb: - Du har en død elg i hagen

  6. - Det må være rom for å diskutere. Med innestemme. Uten å bli satt i bås.

  1. Norges herrelandslag i fotball
  2. Norges Fotballforbund (NFF)