Marerittrekken ble stoppet: Endelig kan Ingebrigtsen smile igjen

Etter 11 strake seriekamper uten seier kom endelig trepoengeren til Kåre Ingebrigtsen og Oostende.

Oostende-trener Kåre Ingebrigtsen fikk endelig kjenne på seiersfølelsen igjen.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Oostende – Anderlecht 3–2

Det har sportslig vært en tøff tid for Kåre Ingebrigtsen (54) i Belgia. Statistikken før søndagens oppgjør viste 11 strake kamper i seriespillet uten seier.

Anderlecht, med Manchester City-legende Vincent Kompany som sjef, sto på motsatt banehalvdel hjemme på Versluys Arena søndag ettermiddag.

I seriepremieren i sommer vant Oostende 2–1 i det som var 49-åringens første kamp på trenerbenken i Belgia. Og det skulle vise seg at det ble jubel mot samme lag også denne gangen.

Vincent Kompany måtte igjen se seg slått av Kåre Ingebrigtsens lag.

Tre måls ledelse

Joseph Akpala tok Oostende i føringen allerede etter seks minutters spill. Ledelsen ble doblet etter drøye halvtimen da Michiel Jonckheere satte ballen i mål.

Og de aller fleste trodde at den etterlengtede trepoengeren var sikret da danske Andrew Hjulsager sendte hjemmelaget opp i 3–0 med ni minutter igjen å spille.

Kåre Ingebrigtsen måtte imidlertid lide seg gjennom de siste minuttene. Først reduserte den tidligere Tottenham-spilleren Nacer Chadli for Anderlecht, før Jeremy Doku scoret bortelagets andre mål på overtid.

Holdt unna

Men Oostende holdt unna, og kunne til slutt juble for 3–2-seier. Dette var lagets første trepoenger siden 24. august.

Kåre Ingebrigtsens mannskap ligger på 14.-plass på tabellen med 15 poeng etter 17 spilte kamper. Det er sju poeng ned til Cercle Brugge, som for øyeblikket ligger på nedrykksplass.

Publisert: