Kristiansander fikk landslagsbeskjed

Tuva Lislevand (19) fra Oddersjaa er tatt ut på det norske juniorlandslaget i langrenn kommende sesong.

Publisert: Publisert:

Tuva Lislevand er til vanlig elev ved Hovden skigymnas. Foto: Åge Harald Drangsholt

  • Rune Stensland

KRISTIANSAND: – Det er mange østlendinger på dette landslaget, så det er veldig kult å være med som representant fra Kristiansand, sier Lislevand.

Oddersjaa-utøveren har hatt en god utvikling som langrennsløper de siste årene. I februar fikk hun sin debut i junior-VM og ble nummer 20 på 5-kilometeren der.

– Det motiverer meg å se at veien opp til de aller beste ikke er så altfor lang, sa Lislevand etter det mesterskapet.

Torsdag gjentok hun dette til Fædrelandsvennen.

– Jeg håper at junior-VM i Zakopane kan gå som planlagt i februar neste år. Drømmen er å kunne ta en medalje da. Det er langt fram, men samtidig vet jeg at jeg har tatt store steg siden i fjor, og jeg trener som om det skal bli full konkurransesesong til vinteren, sier hun.

Hun er avgangselev ved Hovden vgs., men har i koronapausen flyttet tilbake til Kristiansand og har «videoskole» der. Hun har imidlertid bestemt seg for å bo og trene ett år til på Hovden fra høsten av. Trolig skal hun studere pedagogikk ved UiA og reise til Kristiansand når det trengs.

– De tre årene jeg snart har hatt på Hovden har fungert veldig fint. Vi er en god treningsgruppe og har et bra miljø. Snøen pleier å komme tidlig nok og ligge lenge nok her til at jeg kan få trent bra, poengterer hun.

Hennes tidligere trener Arild Jørgensen gleder seg over landslagsuttaket:

– Dette er bra for Tuva, for Oddersjaa, for regionen og for juniorlandslaget. Hun er ei dedikert jente med tæl som det skal bli gøy å følge videre.

Slik ser det norske rekrutt- og juniorlandslagene ut kommende sesong:

Rekrutt:

Kvinner: Kristine Stavås Skistad (Konnerud), Marte Mæhlum Johansen (Østre Toten), Hedda Østberg Amundsen (Asker), Tiril Liverud Knudsen (Konnerud), Mathilde Myrvold (Vind), Julie Myhre (Byåsen).

Menn: Harald Østberg Amundsen (Asker), Jan Thomas Jenssen (Hommelvik), Mattis Stenshagen (Follebu), Ansgar Evensen (Vind), Håvard Moseby (Kjelsås), Iver Tildheim Andersen (Rustad).

– Vi har både junior og seniorløpere. Det var vanskelig å kunne vurdere ut fra resultater, så vi må bruke en del skjønn, sa hovedtrener Torstein Drivenes om uttaket til NTB.

Les også

Oddersjaa-jente debuterte i junior-VM: – Fikk ut maks av hva jeg kunne forvente

Les også

Slik rammes idretten på Sørlandet av koronaviruset

Junior:

Kvinner: Anna Heggen (Svea), Tuva Lislevand (Oddersjaa), Maria Hartz Melling (Konnerud), Margrethe Bergane (Konnerud), Mari Landro Svingheim (Konnerud), Emma Kirkeberg Mørk (Drammens Ballklubb).

Menn: Nikolai Elde Holmboe (Bærums Verk og Hauger), Aleksander Elde Holmboe (Bærums Verk og Hauger), Martin Kirkeberg Mørk (Drammens Ballklubb), Lars Agnar Hjelmeset (Gjelleråsen), Jonas Vika (MjøsSki).

– Vi står foran en utfordrende sesong. Vi er litt «off-season» og derfor kanskje litt heldigere stilt enn andre idretter. Nå er restriksjonene lettet litt på, slik at trenere kan reise rundt og treffe utøvere innenfor de rammene som er satt. I løpet av juni kan vi kanskje begynne med samlinger igjen, sa landslagssjef Espen Bjervig om situasjonen for langrennslandslagene i koronakrisen.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Gunnar Eiterjord slutter som sjef for Rogfast

  2. Folk på byen har allerede endret drikkevaner

  3. Leteaksjon etter mann (63)

  4. Her blir det nytt kjøpesenter og sykehus

  5. To nye smittetilfeller i Sandnes fredag

  6. Nattklubbene i Stavanger og Sandnes får åpne klokken 20

  1. Tuva Lislevand
  2. Oddersjaa SSK