Størmer Steira: - Gleder meg til å bidra

Kristin Størmer Steira blir sparringpartner og rådgiver i Team Telemark og skal følge opp de kvinnelige langrennsløperne.

Kristin Størmer Steira skal hjelpe langrennsløpere.
 • Mette Bugge
  Mette Bugge
  Journalist
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Det er et drøyt år siden den mangeårige landslagsløperen sa takk for seg i sporet. 35-åringen med VM— og OL-gull i stafett ønsket å gjøre andre ting, men følger fortsatt ivrig med i sporten. Hun er gift med den kanadiske toppløperen Devon Kershaw, som er blitt med på det norske laget.

— Han har flyttet til Norge, og da var det naturlig at han sa ja til det, sier Størmer Steira.

Paret bor på Adamstuen i Oslo.

I hovedstaden bor også løperne Mari Eide, Kari Vikhagen Gjeitnes og Silje Øyre Slind, som kom med i det private og profesjonelle laget Team Telemark.

— Alt skjedde veldig fort, men jeg ble varmet opp underveis, ler Størmer Steira.

LES OGSÅ:

Les også

Norge risikerer å miste plasser i verdenscupen i langrenn

Les også

Vrakede landslagsjenter får hjelp av Størmer Steira 

Les også

Uhrenholdt Jacobsen: - Altfor mange går på en smell

Er egentlig fullbooket

Da hun fikk henvendelse om å sitte i styret, syntes hun det var veldig spennende. Men hun har en full jobb fra før som prosjektleder i Aktiv mot kreft, ved siden av studier på BI.

— Derfor må veien bli litt til mens jeg går, og før sommerferien må jeg fått tatt eksamen. Fra høsten blir jeg mer med, som rådgiver og spesiell oppfølging av kvinnene.

Steira forteller at hun synes det er hyggelig å kunne bidra.

— Ja, ikke minst fordi jeg sitter på så mye erfaring som jeg gjør.

Ønsker å fylle kvoteplassene

Steira har tidligere fått med seg debatten om kvinnenes rolle i idretten, ikke minst da tre langrennskvinner sto frem og fortalte at det manglet satsing på de nest beste i Norge.

— Først og fremst er det synd at kvotene til verdenscuprenn ikke fylles opp. Det er det jeg reagerer mest på. Jeg har vært på landslaget i mange år, og det har bestandig vært en avveining på hvor store lagene skal være. Denne gangen har ledelsen valgt en type spissing mot neste OL, sier Steira, før hun legger til:

— Jeg synes at Skiforbundet gjør en fantastisk jobb med alle regionlag. Det er mange tilbud under de beste. Man må ikke glemme det heller. Men når det er sagt – i flere idretter ser vi det blir hevdet at det må være flere jenter før man kan satse. Det blir som høna og egget. Det blir ikke flere jenter som satser hvis det ikke finnes tilbud.

LES OGSÅ:

Les også

Her går treneren ned for telling midt i opprykksfeiringen

Les også

- Tradisjon i sykkelsporten å diskriminere kvinner

Løper seg i form

Størmer Steira har mye å gjøre i jobben, men tar seg tid til løping som treningsform.

— Jeg har bare gått på rulleski én gang, ler hun.

— Jeg må ha fint vær hvis jeg skal få til det, men jeg vil gjerne løpe for å kunne være sosial sammen med langrennsvenninnene mine. Dessuten blir jeg gjerne med jentene i Team Telemark på treningsøkter, og etter hvert noen samlinger. Jeg skal være sparringpartner og hjelper etter behov.

Ektemanen Devon Kershaw er i Norge akkurat nå, og på samlingen i Telemark. Han tok VM-gull i Holmenkollen i 2011 og satser fortsatt for fullt.

— Devon er jo på Canadas landslag, så han må først og fremst følge dem. Men det blir jo kjempefint å kunne være med på åpningshelgen på Beitostølen og NM og ellers når det passer. Når han drar til Canada 20. juni, er han tilbake i Norge 8. juli. Det er veldig positivt for ham å ha en slik treningsgruppe i Norge.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

 1. Disse 19 Sola-flyene er innstilt onsdag

 2. Sandnes-gjeng gikk på isbreen tre dager før dødsulykken: – Blir jo helt satt ut

 3. – Vi har alltid stilt opp for selskapet når det trenger det

 4. Ny rapport: Disse stedene i Stavanger er mest utsatt ved ekstremregn

 5. Tok avskjed med Tor Martin (19) fra Hommersåk: – En gledesspreder

 6. – For mange Michelin-stjerner? Slettes ikke!