«Vi som følger Brann er slitne nå. Vi klarer snart ikke mer»

Doddo trenger noe beroligende etter oppgjøret mot Bærum.

BARE ETT POENG: Moussa Nije utligner til 1-1 i fotballkampen mellom Brann og Bærum på Brann stadion mandag. Det endte til slutt 2-2 og Brann-fansen må ennå leve i spenning.
  • Doddo
    Doddo
Publisert: Publisert:
BTs Brann-blogger, Doddo.
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Brann har virkelig evnen til å spolere bergenserne for en god fest. Hver gang de har invitert til en spesiell begivenhet som 16. mai-kampen mot Nest-Sotra, toppoppgjøret mot Sogndal eller lokalderbyet mot Åsane, så har vi gått mer eller mindre slukøret hjem. I møtet mot Bærum skjedde det igjen. Alle Brann-supportere var klar for opprykksfest. Brann, obosligaens sterkeste hjemmelag skulle gjøre kort prosess mot divisjonens svakest bortelag, og stort enklere kan det ikke bli i. Trodde vi, trodde i hvert fall jeg.

At jeg aldri lærer. Det er ingenting som er enkelt i kokos-ligaen. Der kan de svakeste lagene når som helst ta poeng mot de aller sterkeste. Det er lite som er gitt på forhånd. Bare spør Sportsklubben Brann. De har avgitt poeng mot alle de fire bunnlagene. Like gjerne hjemme som borte.

Les også

Brann sviktet igjen foran stort publikum

Det var forbausende mye som ikke fungerte mot vestkantguttene fra østlandet. Aller verst var det fremover på banen. Spillet var hakkete, urytmisk og upresist. Spillerne fant bare hverandre sporadisk. De fleste kontringer og angrepsmuligheter rant ut i et publikumsstønn.

Det var dagen da det ikke ville seg for stressede Brann-spillere. Heldigvis hadde vi igjen god hjelp av dommeren. Jonas Grønner – mannen som havner i kontroversielle situasjoner i brorparten av kampene han spiller – meide ned Bærums spiller Nedrebø i straffefeltet, uten at pipeblåser Ole Gya foretok seg noe som helst.

Var det noen som sa at de hatet NFF?

Og heldigvis har vi fortsatt Fredrik Haugen, skadefri og i form. Med viktige spillere som Piotr Leciejewski, Sivert Heltne Nilsen, og i andre omgang, også Vadim Demidov, sto bergenseren frem da alle andre gikk og gjemte seg. Han var god kampen igjennom, og da vi trodde at alle tre poeng var tapt, sikret han oss det ene poenget som kan bli helt avgjørende i serieinnspurten.

Les også

Skålevik må sende gamleklubben ned

Skuffet var vi alle, både spillere og supportere. Vi skal imidlertid ikke grave oss for dypt ned i skuffelsen. Brann tapte tross alt ikke, hvilket de var faretruende nær ved å gjøre. I stedet for full fiasko tangerte Brann i stedet sin egen rekord med femten kamper på rad uten tap. De økte forspranget til Kristiansund, og det siste steget opp til eliteserien er fortsatt kort. Hvis Sogndal vinner over Kristiansund på onsdag, er opprykket i boks.

Men hvis de ikke gjøre det, hvis Sogndal ikke klarer å mobilisere på onsdag, kan de to siste kampene av årets sesong bli mer spennende enn hva godt er. Hjerteavdelingen på Haukeland kan gå en travel tid i møte.

Vi som følger Brann er slitne nå. Vi klarer snart ikke mer. Vi trenger noe beroligende, et opprykk for eksempel

Publisert: