Jonevret mener det er enklere å prestere for Island enn Viking

Viking-sjefen mener man ikke kan forvente at Jón Dadi Bödvarsson leverer like bra for Viking som for Island.

Kjell Jonevret mener man ikke kan forvente det samme av Jón Dadi Bödvarsson i Viking som på Island.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

NADDERUD STADION (aftenposten.no): Søndag var det tilbake til Eliteserie-hverdagen for Vikings Jón Dadi Bödvarsson. Etter å ha vært en sentral bidragsyter i en av de beste ukene i islandsk fotballhistorie, som bestod av seire mot Latvia og selveste Nederland, spilte han for Viking igjen, i 1-1-kampen mot Stabæk.

Etter 2-0-seieren over Nederland ble Bödvarsson kåret til banens beste av flere medier, og han var også blant banens mest toneangivende mot Stabæk søndag. Denne gangen fikk Bödvarsson spille i en lignende rolle som han har mot Island, som én av to spisser i en 4-4-2-formasjon, i dette tilfellet sammen med Veton Berisha.

— Jeg synes det fungerte veldig bra. Det er litt annerledes når man spiller alene på topp, men nå hadde jeg en kompis å jobbe sammen med, og han gjorde det veldig bra, og løp mye. Man føler seg ikke like isolert. Så det var bra med to på topp i dag, sier Bödvarsson.

Spissmakker Veton Berisha, som scoret Vikings mål, er også storfornøyd med formasjon. Berisha skryter av Bödvarsson etter kampen.

— Jón Dadi er stor, sterk, rask og god teknisk. Han har mange kvaliteter som en spiss trenger. Jeg synes det fungerte veldig bra i dag, sier Berisha.

- Viktig for Viking fremover

Viking-trener Kjell Jonevret ble spurt om hvorvidt Bödvarssons spill for Island vitner om at Viking bør få mer ut av 22-åringen.

— Ikke et vondt ord om Vidar Nisja, men Gylfi Sigurdsson (stjernespiller på Island og Swansea, journ. anm.) er litt hvassere. Han er i et veldig godt lag der, som gjør han god, og utnytter det han er bra på, sier Jonevret.

— Men han har vært viktig for Viking også, og han kommer til å være viktig for Viking fremover.

På Island har Bödvarsson dannet spisspar med Ajax' målmaskin Kolbeinn Sigthorsson. Bödvarsson sier det er en god opplevelse å spille med så gode lagkamerater på landslaget.

— Hele laget er bra. Det er kjekt å spille med de aller beste. Det vil du gjøre hele tiden på dette nivået. Så det var kjempegøy.

Bödvarsson forteller at Islands seire fortsetter sitter i ham.

— Det var fantastisk. En stor opplevelse for landet. Island har aldri gjort det så bra i Europa. Det var selvfølgelig en stor dag, sier 22-åringen.

- Vi er på vei tilbake

Island står med tre seire og 8-0 i målforskjell etter tre runder av EM-kvalifiseringen. Men når spurt om mulighetene for å delta i EM i 2016 bevarer Bödvarsson roen, og minner om at det er mange kamper igjen.

Før neste kvalifiseringskamp mot Tsjekkia i november skal Bödvarsson avslutte Eliteserie-sesongen med Viking. Søndag endte Viking en tapsrekke som hadde strukket seg fem kamper, og Bödvarsson ser nå lyset i enden av tunnelen.

— Synd at vi ikke fikk tre poeng i dag, men jeg syns vi er på vei tilbake etter en veldig stor nedtur, sier Bödvarsson.

Publisert:

Eliteserien

SVUTMP
9Aalesund30109113245-1339
10FK Haugesund30108124246-438
11Viking3098134854-635
12Strømsgodset3096154455-1133
13HamKam30613113343-1031
  • Champions League-kvalifisering
  • Conference League-kvalifisering
  • Nedrykkskvalifisering
  • Nedrykk