Bjarnason: - Jeg har det helt fantastisk

Birkir Bjarnason på vei mot Champions League med Basel og EM med Island.

SUPERTRIVES: Birkir Bjarnason har det som plommen i egget i Basel. Her i kamp med Lech Poznans Darko Jevtic i mesterligakvalifiseringen. Foto: Georgios Kefalas/Keystone via AP/NTB scanpix

 • Stig Nilssen
  Stig Nilssen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

BASEL (aftenbladet): -Jeg hadde det fint i Italia også, men nå har jeg det helt fantastisk. Med muligheter for spill i Mesterligaen og EM neste sommer føler jeg virkelig at jeg er med på noe, sier Birkir Bjarnason til Aftenbladet.

Basel hadde fulgt den islandske landslagsspilleren over lang tid da de hentet ham fra Serie B-klubben Pescara i sommer. Etter det Aftenbladet kjenner til, betalte Basel 10-15 millioner kroner for midtbanespilleren som forlot Viking gratis etter 2011-sesongen.

Vunnet åtte av åtte

Etter fem kamper står Basel med fem strake seirer i den sveitsiske serien. Bjarnason har vært på banen i fire av dem. Basel har også vunnet sin ene cupkamp og slått polske Lech Poznan to ganger i 3. runde i mesterligakvalifiseringen. Det betyr at Basel har vunnet åtte av åtte mulige oppgjør denne sesongen.

— Jeg visste ikke at Basel var en så utrolig bra klubb som den viser seg å være. Alt her er veldig profesjonelt. Da tenker jeg på struktur, spillerne, klubbledelse og fasilitetene. Jeg har endelig kommet til en klubb hvor jeg kan se for meg en lang framtid, sier spilleren som signerte en treårskontrakt.

SUKSESS MED LANDSLAGET: Birkir Bjarnason kunne juble for to mål for Island mot Kasakhstan. Foto: NTB scanpix

Sannheten er at Bjarnason egentlig hadde bestemt seg for å fortsette karrieren i Italia. Ikke i Pescara, men lag som Torino, Palermo, Atalanta og Empoli var alle på banen med tilbud til Figgjo-karen.Rett før han skulle bestemme seg for hvilken italiensk klubb han ville spille for, takket han ja til en invitasjon om å komme til Basel for å se på forholdene der. Bjarnason falt pladask.

— Selv om jeg har spilt i Sampdoria, tror jeg Basel er hakket bedre. Jeg er veldig glad for valget jeg har tatt, understreker han.

Spiller mot Maccabi

Onsdag spiller Basel mot Maccabi Tel Aviv i den fjerde og siste kvalifiseringsrunden for å nå gruppespillet i Mesterligaen. Basel har hjemmekamp først og returoppgjør i Israel 25. august.

Basel tok seg videre til siste hinder etter å ha slått polske Lech Poznan 4-1 sammenlagt i forrige runde. Basel vant 3-1 borte. I returoppgjøret ble Bjarnason matchvinner da han scoret 1-0 helt på tampen av kampen.

Selv om treneren rullerer laget på grunn av det tøffe kampprogrammet, regner Bjarnason med at han spiller de to avgjørende kampene mot Maccabi Tel Aviv.

— Alle slike kamper er vanskelige, men på papiret skal vi være et bedre lag. Mye står på spill, sier Bjarnason og påpeker at Basel neste år går direkte inn Mesterligaen dersom de vinner den hjemlige serien.

EM i Frankrike

Så langt har Bjarnason spilt 32 landskamper og scoret sju mål for Island. Etter seks kamper leder Island sin EM-kvalifiseringspulje med 15 poeng. Bak følger Tsjekkia med 13 og Nederland med 10 poeng. De to øverste lagene direkte videre til EM i Frankrike 2016. Også tredjelaget med flest poeng får billett til EM.

Island har fire kamper igjen å spille. Med 15 poeng skal det mye til for at Island ikke blir å finne i Frankrike neste sommer.

— Det neste året kan bli virkelig morsomt, sier midtbanespilleren som nylig ble stemt fram som årets nykommer av leserne i et sveitsisk sportsblad – foran svenske Kim Källström i Grasshoppers.

Les også

 1. Bjarnason klar for Basel

 2. Island tar «en Drillo» 20 år etter

 3. «Jeg er helt sikker på at smilene var brede både i Belfast og Praha etter trekningen»

Publisert:
 1. Internasjonal fotball
 2. Birkir Bjarnason

Mest lest akkurat nå

 1. Mistet lappen etter å ha blitt tatt i 184 km/t

 2. Boblende start på ute­livet: – Helt fan­tastisk!

 3. Se stor over­sikt: Her ble folk i Stavanger og Sandnes korona­smittet i april

 4. «Jeg får fysisk vondt i magen av å lese alt dere skriver om oss russ som ’egois­tiske dred­unger’»

 5. Butikk­ansatt på Kvadrat korona­smittet

 6. – Kanskje ikkje så rart at bøndene er opprørt