«Jeg blir småforbanna på denne gjengen som står og buer på en lokal unggutt»

SUPPORTER: Tore Arholm Tobiassen mener Hordene må gå i seg selv.

PEPET UT: Yann-Erik de Lanlay var tilbake på Stavanger Stadion for første gang siden overgangen til Rosenborg. Her fra fjorårets seriemøte. Foto: Morten Antonsen

 • Tore Arholm Tobiassen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Tradisjonen Viking-Rosenborg i generalprøven før Tippeligaen sparkes i gang er alltid spennende. Det er greit nok å se laget bryne seg på russiske lag og førstedivisjonsmotstand, men det er først etter å ha målt krefter mot RBK en uke før det smeller at vi klarer å se om vi kan kjempe i toppen i år.

Les også

De Lanlay ble pepet ut på Viking stadion

Dessverre var det ikke Abdi sine fighterevner, Abdullahi sine mottak eller Bringakers mål i stadiondebuten som ga meg lyst til å skrive etter kampen. Det var buingen mot De Lanlay.

Tore Arholm Tobiassen, Viking-supporter.

Det var glissent og usedvanlig lite lyd fra felt F denne kampen, mens hos F19 på motsatt side av stadion vaiet det svære mørkeblå flagg og de sang uavbrutt gjennom hele kampen.Hordene prøvde seg med noen små pip innimellom, men det var først når Rosenborgs nummer 11 var borti ballen at det ble skikkelig gang fra store stå. Og det handlet ikke om å støtte sitt eget lag, men om å pipe på en ung gutt fra Vaulen.

Les også

Her er en ekte Viking-joker

Altså, jeg skulle mer enn gjerne sett Yanni i mørkeblått, men som Vikingsupporter har jeg lært at jeg sjeldent får alt jeg ønsker meg av fotballnissen. Og den smertefulle sannheten er at salget av De Lanlay langt på vei reddet klubbens økonomi i fjor.

Generelt synes jeg Viking har et flott publikum og jeg kjenner meg sjeldent igjen i riksmedia sitt stereotypiske bilde av Stavanger som en overdrevet kravstor by med et kjipt publikum.

Les også

Vikings 19-åring trengte én ballberøring på å score i hjemmedebuten

Og jeg synes vi er flinke til å ønske gamle helter velkommen tilbake når de er på stadion, enten det er Jone Samuelsen, Aleksander Gabrielsen eller andre. Derfor blir jeg småforbanna på denne gjengen som står og buer på en lokal unggutt i en annen drakt enn mørkeblå istedet for å bruke stemmen på å støtte laget sitt.

Dere kan i det minste gi Viking like mye lyd neste gang?

Les også

 1. Gytkjær fikk treningssjokk etter RBK-overgangen

 2. Snart er Viking-kassen tom for penger

 3. Slik stiller Viking i generalprøven

Publisert:
 1. Supporter
 2. Rosenborg BK
 3. Viking FK

Mest lest akkurat nå

 1. Hanne Sørvaag har fått ny jobb

 2. Større leteaksjon etter savnet mann i Sokndal

 3. Banksjef ble hytteutbygger på heltid i Sirdal

 4. Her planlegges det 50 nye hytter i havgapet - men ingen eiendomsskatt

 5. Jostein Sørstrønen (58) og Arne Bernt Paulsen (64) har ikke vært i stand til å ta opp kampen for de drepte døtrene. Før nå.

 6. Spøkelsene lurer bak Johaugs bragd