Sandnes-treneren etterlyser mer tæl: – Vi vil ikke nok

Sandnes-trener Dalibor Sedjak var ikke nådig i sin karakteristikk av kveldens sure tap.

Sandnes-trener Dalibor Sedjak må bare innse at kveldens kamp endte med nok et tap. Også spillerne hang med hodene underveis.
  • Svein Hagen
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Sandnes – Nøtterøy 26-30:

Hjemmelaget hadde på mange måter kniven på strupen foran kampen mot det desiderte bunnlaget i divisjonen. Kun seier ville være godt nok om Sandnes fortsatt skulle ha heng på kvalifiseringsplassen.

Det åpnet jevnt og lagene var likt til 8-8, men i løpet av åtte minutter hadde hjemmelaget tilrevet seg en 14-10-ledelse, og det hele så ut til at det skulle gå veien mot laget som før denne kampen ikke hadde tatt poeng i det hele tatt i årets serie.

–De gjør et målvaktskifte akkurat i dette tidsrommet og de satte inn en meget urutinert unggutt. Det skulle imidlertid skape store problemer for oss, spillerne trodde faktisk at det var nok å kaste ballen inn mot målet, sukker Sandnes-trener Dalibor Sedjak.

Nøtterøy spiste opp ledelsen og selv om hjemmelaget klarte å gå til pause med 15-14, var det tydelig mye rusk i maskineriet på slutten av omgangen.

Morten Linder og de andre Sandnes-spillerne hadde en liten god periode i den første omgangen. Resten av kampen var en stor skuffelse.

Fullstendig dødt

Starten på den andre omgangen skulle vise seg å gå fra vondt til verre for hjemmelagets spillere. Samtidig som gjestene fikk mer og mer tro på at de kunne sikre seg sesongens første seier. Allerede etter et kvarter ut i omgangen ledet de med fem mål.

–Det var fullstendig dødt ute på banen. Spillerne gadd ikke jobbe sammen i forsvar og fremover på banen var det en rekke tekniske feil, samtidig som skuddene gikk i hytt og vær, forklarer Sedjak.

Han var oppriktig skuffet over å se at laget hans slapp inn hele 30 mål mot bunnlaget på hjemmebane, samtidig som de ikke klarte å score mer enn 26 selv.

–Vi kan rett og slett ikke vinne når vi slipper inn så mange mål, tordner han.

Les også

Camillas jubelhelg: 17-åringen vant tre NM-gull på to dager

Etterlyste viljen og tælen

Han understreker at treningene i det siste har vært gode og han følte at inngangen til denne kampen var veldig god.

–Hva som skjer når de entrer banen, er rett og slett uforklarlig. Innsatsen, viljen og tælen er totalt fraværende utover kampen. Da kan vi ikke forvente å vinne kamper på dette nivået, heller ikke mot bunnlaget, sier han.

Les også

Jakob Ingebrigtsen satte ny Europa-rekord: – Nå har jeg brutt en ny grense

Et mirakel må til for å overleve

Etter kveldens hjemmetap begynner det å nærme seg kun teori om de skal beholde plassen i divisjonen. Det gjenstår sju kamper i årets serie, og Sandnes ligger på nest siste plass med sine åtte poeng. Og når laget i kveld tapte sin sjuende kamp på rad, skal det mye til om de klarer å sikre seg tilsvarende poeng på de siste kampene.

–Det må enkelt og greit et mirakel til om vi skal overleve i divisjonen nå. Jeg tror vi må ha 16 poeng for å sikre oss en plass, og det kan fort vise seg å være vanskelig. Spillerne må i alle fall finne frem til prestasjonene de hadde innledningsvis på sesongen, mener en svært skuffet Dalibor Sedjak.

FAKTA: SANDNES – NØTTERØY 26–30

Pause: 15–14

Sandneshallen, 432 tilskuere

Dommere: Morten Ropstad Isachsen og Ronny Andre Hell

Utvisninger: Sandnes 3x2 min., Nøtterøy 6x2 min.

Toppscorer Nøtterøy: Steffen Berg Løkkebø 6

Sandnes: Simen Murvold Stava, Bjørnar Waaland Roth, Ole André Lerang–Lars Sigve Hamre 4, Harald Willumsen 1, Morten Linder 4, Eirik Hiim Torjusen 1, Willam Aar 7, Martin Hare, Fredrik Aksland, Edwin Fjeldtvedt 1, Abel Nagy 2, Anders Krognes Gjevik, Simen Sagli 3, André Ellertsen 3, Tord Haugseng.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Flere pasienter utviklet spredning av kreft mens de deltok i norsk kreftstudie. – Vi er veldig lei oss

  2. Mange hoster. Slik finner du lettere ut hvilket luftveisvirus du er smittet av

  3. Mikal Stømne (24) gikk ned 84 kilo på egen hånd. Fem grep ble avgjørende.

  4. Her sto det en hytte. Så forsvant landskapet rundt, bit for bit. Nå får eieren ikke bygge den opp igjen

  5. Solskjær slår tilbake mot Ronaldo-kritikerne: – Se hva han gjør i denne kampen

  6. To tenåringer og den enes stefar tiltalt for grov kroppsskade