NRK-kommentator Tom Nordlie kritisert for dobbeltrolle

Fotballprofilen spredte rykter på direkten.

Tom Nordlie er både mentor for landslagsspillere og ekspertkommentator når de samme spillerne er på landslaget.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Tom Nordlie har en rolle som mentor for søstrene Ada og Andrine Hegeberg på det norske kvinnelandslaget i fotball. Han er også sidekommentator på NRK når det norske landslaget spiller landskamper. Søstrene Hegerberg spiller på det samme landslaget, skriver VG torsdag.

Les også

Nordlies arbeidsgiver: - Tom kan gå til Lillestrøm

Avgangen til Finjord

Hans dobbeltrolle er blitt aktualisert etter den siste landskampen Norge spilte. Dagen etter seieren mot Israel sa landslagstrener Roger Finjord opp jobben som landslagstrener. Da hadde Tom Nordlie kommentert forhold innad i det norske landslaget under sendingen på NRK hvor han var eksperkommentator.

Roger Finjord slutter som landslagssjef.

Rollekonflikten blir kritisert av Gunnar Bodahl-Johansen som er ekspert på presseetikk.– Jeg har sagt hele tiden at hvis NRK og TV 2 skal ha så sterke bindinger til ekspertkommentatorene sine at de skal identifiseres med kanalen — NRK i dette tilfellet - så må det stilles krav til mye mer uavhengighet,sier Bodahl-Johansen til VG.

Formidlet rykter

Underveis i kampen mot Kasakhstan sa han følgende:

"Må si at det er merkelig stemning på benken. Det er et aller annet. Ryktene går på at det skurrer i støtteapparat om dagen, fordi det ser ut som dem har solgt smør, og ikke fått en shit for det. "

Selv benekter Tom Nordlie at han på noen somhelst måte har opptrådd i en dobbelrolle.

–Ada og Andrine er såpass profesjonelle at de aldri ville sagt noe som helst om det som skjer på innsiden. Og når det gjelder sånne ting som dobbeltroller, så er NRK nøyere enn noen andre, sier han til VG.

Greit for NRK

NRK har foreløpig ikke problemer med de rollene som Tom Nordlie har når han ikke kommentere fotball for dem.

– Vi har en rekke eksperter på ulike grener, og en av grunnene til at de er nettopp eksperter er at de er tett på miljøet. Eksperter har bindinger. Desto mer formalisert de er, desto viktigere er det for redaksjonen å vite om dem. I dette tilfellet har Tom vært åpen på sine bindinger og så vidt jeg skjønner har dette vært godt kjent, sier NRKs sportsredaktør Egil Sundvor.

Den avgåtte landslagssjefen, Roger Finjord, kommenterer det hele slik når VG spør om hva han synes om dobbeltrollen til Nordlie:

–Spørsmålet er godt, men jeg har ingen kommentar til det.

Hør TV 2-kommentatoren gå bananas i siste utgave av Aftenpodden Sport:

Publisert: