2001: Utvist i pausen - la opp <br/>2006: 41 år og finaleklar igjen

<p><strong>OSLO:</strong> Linda Medalen er tilbake på øverste nivå. — Jeg er nervøs, innrømmer Askers fotballegende dagen før cupfinalen.</p>

FotballNM kvartfinale kvinnerAsker v Klepp 7-230.08.2006Foto: Morten Olsen, DigitalsportLinda Medalen - Asker
  • Arild Sandven
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over 15 år gammel

41 år gamle Medalen fra start i finalen mot Røa?

Ja, det meste tyder på at Asker-trener Eli Landsem velger superveteranen før 17-åringen og U19-landslagsspilleren Gunhild Herregården i midtforsvaret, når Kristin Stundal er ute med hjerteproblemer.

Landslagskjempen innrømmer at hun forbereder seg på at det kan bli aktuelt. Og er klar for å spille en ny finale.

— Så klar som en kvinne i sin rette alder kan være!

Rødt farvel.

Politikvinnen har holdt seg i god form siden det røde kortet fra dommer Bente Skogvang i cupfinalen mot Trondheims-Ørn for fem år siden avsluttet karrieren. I pausen! Den første og hittil eneste som er blitt utvist i pausen i en cupfinale. Veldig strengt - etter at Medalen irritert hadde slått unna hånden til Gøril Kringen, som blandet seg i diskusjonen da Asker-strategen raste mot en høy albue fra Ragnhild Gulbrandsen, som hun er på lag med i morgen.

— Og formen?

— Jeg trener mye alternativt, har vært med alt fra én til fire ganger i uka når jeg har tid. Har ikke så mye matchtrening og er ikke i så bra fotballform som før, men på en god dag kan det gå greit, mener rogalendingen som nå er styremedlem i Asker-fotballen.

Hun kom inn mot både Amazon Grimstad og Fløya på vei mot finalen, spilte fra start i "seriefinalen" i 1. divisjon mot Kattem (13-0!) og har spilt i flere av kampene Asker har hatt mot gutter 16-lag i år.

— Det har gått greit, mener hun selv og er beskjeden.

"Kanongod" defensivt.

For trener Eli Landsem skryter uhemmet:

— Linda har en utrolig fysikk som gjør at hun kan spille nesten så lenge som hun selv er motivert for. Hun er bedre trent enn de aller, aller fleste i Toppserien, og har vært i "shape" hele tiden, forsikrer Asker-treneren.

— Hun har vært med og trent med laget i hele år, fra vinteren og hele sesongen, bare ikke like mye som de andre. Men defensivt er hun kanongod, jeg vil se den hodespilleren i norsk fotball som er bedre. Hun har en fantastisk spenst og timing og kledde av Amazons Una Nwajei da vi møtte dem, forteller Landsem.

Blant århundrets beste.

Linda Medalen var sammen med Hege Riise og Gunn Nyborg blant de åtte spillerne FIFA i 1999 nominerte til "Århundrets beste", der kinesiske Sun Wen vant internettavstemningen og USAs Michelle Akers ble kåret av en FIFA-jury.

41-åringen behandles med respekt av de yngre i klubben, og ingen våger å kalle henne "Gamlemor" eller den slags.

— De holder seg til "Medalini", det liker jeg, sier evighetsmaskinen, som innrømmer at det er spesielt å skulle gå utpå i en NM-finale 18 år etter den første - som hun tapte for Sprint/Jeløy.

— Jeg er nervøs og glede-gruer meg litt. Det var jo ikke dette jeg hadde tenkt da jeg la opp for noen år siden, fastslår hun.

Linda Medalen

Alder: 41 år.

Høyde: 167 cm.

Karrieren: Kom fra Viking til Asker i 1987, debuterte på A-landslaget samme år. Proff i japanske Nikko 1992-98. Internasjonale meritter : Scoret Norges seiersmål i finalen mot Sverige (1-0) i prøve-VM i 1988. VM-sølv og finalescorer i 1991 (1-2 mot USA), europamester 1993, verdensmester 1995 og OL-bronsevinner 1996. Landskamper: 152 - nummer tre i NFFs statistikk bak Hege Riise (188) og Bente Nordby (159).

Landslagsmål: 64 - nummer to gjennom alle år bak Marianne Pettersen (66).

Norske titler: Norgesmester med Asker 1990, 1991 og 2000. Seriemester 1988, '89, '91, '98 og '99. Toppscorer i toppserien 1988 og '91.

Les også

  1. Supersupporter'n

  2. 10 nasjoner i NM-finalen

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Dette svarer Veton Berisha om Molde-flørten

  2. Inger Marie lokket med øde gård på Tinder og fikk full klaff

  3. Emilie fikk plutselig ni millioner på konto. Med hilsen Jehovas vitner på Randaberg

  4. Omikron vil neppe smitte alle. Men en eller annen variant, vil nesten alle bli smittet av

  5. – Det var iskaldt i vannet, men jeg hadde våtdrakt på meg

  6. Den flotte gården er som hentet ut fra et norsk folkeeventyr