Her er Steinar Hoens råd til OL-håpet

Hekkeløperen Isabelle Pedersen skal klare OL-kravet i tidenes tøffeste felt på Bislett.

<b>MÅ PRESTERE:</b> 9. juni braker det løs med Diamond League og stjernesirkuset på Bislett Stadion. Isabelle Pedersen skal klare OL-kravet og må komme under 12.90.
  • Trine Melheim Næss
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

9. juni braker det løs med Diamond League og stjernesirkuset på Bislett Stadion. Isabelle Pedersen skal klare OL-kravet og må komme under 12.90. — Isabelle må bare løpe sitt eget løp og ikke la seg affisere av dem som løper i bane ved siden av, sier stevnedirektør for Bislett Games, Steinar Hoen.

Har har noen klare råd til 24-åringen for at hun skal klare å sikre seg en OL-billett:

• Du har ingenting å tape.

• Gå ut med lave skuldre.

• Ikke si for mye til andre om hva du forventer selv.

• Bli ikke stresset av at du blir forbiløpt.

På tartandekket i Oslo får hun teste formen mot den absolutte verdenstoppen, blant andre Dawn Harper-Nelson som vant OL i Beijing og verdensmester Brianna Rollins.

Skape en egen rytme

Laksevåg-jenten tar det hele med knusende ro.

— Ytre faktorer kan jeg ikke gjøre noe med. Min jobb er å gjøre mine oppgaver riktig og skape min egen rytme og holde den fra start til mål. Gjør jeg det, vil det bli et godt resultat, sier Pedersen.

Les også:

Henrik Ingebrigtsen 83 hundredeler bak OL-kravet

12.86 er Isabelle Pedersens personlige rekord. Brianna Rollins har til sammenligning notert seg med 12.26. Steinar Hoen mener 24-åringen er rett kvinne for utfordringen.

— Som den bergenseren hun er, snakker hun høyt og er trygg på seg selv. Hun er en kvinne med sterk selvtillit og har lagt opp treningen til å være i form til løpet.

<b>BØR DEMPE FORVENTNINGENE:</b> Stevnedirektør for Bislett Games, Steinar Hoen, råder Isabelle Pedersen til ikke å la seg stresse over det gode feltet hun skal løpe i under Diamond League.

Tungt hodeHoen understreker at det er på bakgrunn av de sportslige resultatene at Pedersen får løpe foran 14.500 tilskuere.

— Prestasjonene på slutten av fjoråret tilsier at hun var helt oppe i verdenstoppen. Det er derfor hun er kvalifisert til å være med i et så sterkt felt. Du får ikke bli med bare fordi du er norsk, da blir du latterliggjort, illustrerer stevnedirektøren.

Så langt i år har Pedersen langt opp til fjorårets resultater. Under et friidrettsstevne i Manchester løp hun inn til 13,30 i sterk motvind.

Les også:

Pedersen langt unna OL-kravet

I Belgia gjorde hun et nytt forsøk på å ta OL-kravet, men de uoffisielle live-resultatene viste at hekkeløperen var langt bak, med tiden 13,38. — Løpet i Belgia ble en skuffende start på en viktig sesong. Jeg kom aldri opp i femte gir uansett hvor mye jeg jobbet for det. Det var tungt å løpe for hodet, og jeg hadde ikke noe energi, forteller Pedersen.

Gikk gjennom gamle notater

Hun er ranket som den 12. beste hekkeløperen i verden på 100 meter. Det haster med å prestere hvis hun skal til Rio.

Etter Belgia-nedturen ble hun sittende og gå gjennom tidligere strategier og ulike type mentaltrening som hun har fått av mentorer og dyktige trener.

— Jeg har bladd gjennom bøker og snakket med flere av mine gode støttespillere om hvorfor prestasjonen ble som den ble. Nå har jeg laget en plan på hva som treffer og kan fungere for å bli enda råere, forteller 24-åringen.

Hun lengter etter å få ut alt det gode i bena, som hun sier. Kroppen er mer stabil enn på lenge.

— Jeg er ikke redd for at det vil bli en dårlig sesong, alt skjer ikke på første forsøket. Hekkeløp er sammensatt av mange biter som skal klaffe i et og samme løp. Og det vil klaffe ganske snart, lover Pedersen.

Som å bli kastet til ulvene

Steinar Hoen tror 24-åringen som har bosatt seg i Phoenix i USA, kan levere dersom hun ikke stresser.

— Det er som å bli kastet til ulvene. Å være med i et A-felt på Bislett er en ære i seg selv.

- Du har selv kvalifisert deg til OL flere ganger, hvordan er presset i forkant?

— Første gang var det spesielt fordi man ikke visste hvordan karrieren ville ende. Man hadde fokus på en dag av gangen. Selv om Isabelle er god nok, skal hun klare selve kvalifiseringen. Det er nok en lettelse når det hinderet er passert og hun kan vente på at OL-klærne kommer.

Publisert:
  1. Friidrett

Mest lest akkurat nå

  1. Mener han blir holdt i klubben mot sin vilje

  2. – Så har nok en stemme fra barn­dommen stilnet

  3. Dødsulykken på Stor­haug: Under­søkelser av mobil­telefon svekker mis­tanken mot bil­isten

  4. Familiebedrifta sel delar av livsverket til Nortura

  5. Hun brukte syv år på å pusse opp det gamle huset. Målet ble å be­holde frem­for å er­statte

  6. Stavanger ut­vider hente­tidene for hur­tig­tester