Martial ble helten igjen for United

Tenåringen med den store prislappen fortsatte tilbakebetalingen mot Southampton.

SCORET TO: Anthony Martial fortsetter å imponere i sine første kamper for Manchester United. Mot Southampton kronet han sin første kamp fra start i Premier League med å score to mål.
 • Torgrim Gotland Bakke
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

Etter en drømmedebut hjemme mot Liverpool forrige helg, fortsatte Anthony Martial å imponere i sin andre Premier League-kamp, sin første fra start.

Franskmannen scoret to mål da Manchester United snudde 0-1 til 3-1 borte mot Southampton og klatret opp til andreplass på tabellen. De røde ligger nå kun to poeng bak byrival Manchester City som tapte hjemme mot West ham lørdag.

Ogde nye målene skapte nye reaksjoner blant eksperter på Twitter.

— Martial begynner å likne et røverkjøp, skrev BBC-ekspert og tidligere stjernespiss Gary Lineker, antagelig med et lite glimt i øyet.

De høstet også fortjent ros fra sjefen.

— Anthony Martial er allerede spesiell fordi vi betalte mye penger for han. Mange mener at han er en stor stjerne, men han er bare en gutt på 19. På tre kamper han han vist mye, sier Louis van Gaal om United-fansens nye yndling til BBC.

Sterk hjemmeåpning

Southampton åpnet kampen best på St Mary's Stadium. Godt press ble etter hvert til noen meget gode målsjanser, og etter ti minutter var Graziano Pellè svært nære å få en tå på et godt innlegg fra Dušan Tadić. Men kort etter fikk italieneren sjansen igjen, og da ble det mål.

GOD START: Southampton fikk en god start i kampen mot Manchester United på St Mary's. Her jubler Sadio Mané, Graziano Pellè og James Ward-Prowse etter Pellès scoring etter 13 minutter.

Sadio Mané fikk stå helt umarkert å avslutte etter et godt innlegg fra James Ward-Prowse. David De Gea reddet mesterlig, men på returen var Pellè og satte inn 1-0 til vertene.Like etter var Pellè nære å sette inn 2-0, men skudde fra 14-15 meter gikk i stolpen og ut til femmeter.

Offside-scoring

Southampton styrte spillet den første halvtimen, men så våknet gjestene. Og etter 34 minutter kom utligningen. Mata ble spilt igjennom i Southamptons straffefelt. Spanjolen ble taklet glimrende av Yoshida, men ballen havnet hos Martial som vendte vekk Van Dijk og satte inn 1-1 for Manchester United. Men scoringen skulle vært annulert. Mata var akkurat innenfor da han fikk pasningen.

Etter målet tok United over spillet, men det ble ingen flere mål før pause.

NUMMER TO: Anthony Martial triller inn sitt andre mål for dagen mot Southampton.

Men det tok ikke lang tid etter hvilen før franskmannen var frempå igjen. Denne gangen godt hjulpet av motstanderne. Yoshida sendte en håpløs pasning til egen keeper som 19-åringen snappet opp, og alene med Stekelenburg plasserte han ballen sikkert i lengste hjørne. Franskmannens tredje mål på sin tredje avslutning i Premier League.

Nære på for vertene

Etter ledermålet, fortsatte Southampton og rote i egne rekker, men unngikk å slippe inn nye mål. Og i stedet fikk de en stor sjanse like før timen var spilt. José Fonte var høyest på en corner fra Tadic og stanget ballen mot mål, men en fantomredning av David De Gea hindret utligningen.

— Det var en strålende redning av De Gea. Jeg trodde den var inne. Han viste hvorfor han er ansett som en av de beste i verden, sa Fonte til Sky Sports etter kampen.

— Det er grunnen til at vi var vanskelige i overgangsvinduet. Jeg har alltid sagt at vi ville beholde David De Gea, sier van Gaal om sin stjernekeeper.

That is why we were difficult in the transfer window. I have always said we wanted to keep David De Gea

Det var det nærmeste Southampton kom scoring. Manchester United fortsatte å styre spillet og etter 68 minutters spill kom gjestenes tredje scoring, som var en lagprestasjon av høy klasse. Innbytter Bastian Schweinsteiger spilte en stikker til Memphis Depay, som vendte bort en forsvarer og skjøt i stolpen. Returen havnet hos Juan Mata som satte inn 3-1. Scoringen satte punktum på et angrep som hadde hele 45 trekk før ballen satt i nota.

Sen redusering

Det så lenge ut til å bli sluttresultatet. Southampton så demotiverte ut og slurvet mye i eget spill. Men med fem minutters spill ble det på ny spenning i kampen. Mané fikk bra med rom på høyrekanten og fikk lagt inn. Der var Pellè og headet inn sin og Southamptons andre scoring for dagen.

Og med scoringen våknet både hjemmelag og hjemmefans. De siste minuttene presset Southampton for å få den etterlengtede utligningen. Hjemmelaget kom til gode sjanser, men enten gikk skuddene utenfor stengene eller så sto David De Gea i veien. Dermed endte det 2-3. Med seieren, slo Manchester United tilbake etter et skuffende tap morte mot PSV i Champions League i midtuken. Og for manager Louis van Gaal smakte det kanskje ekstra godt med tre poeng mot Southampton-sjef Ronald Koeman

Les også

 1. Slik hylles United-spissen etter superdebuten

 2. Tidligere Lyn-spiss har tatt Premier League med storm

 3. West Ham stoppet Citys perfekte sesongstart

 4. - Costa skulle vært utvist to ganger

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Southampton FC
 3. Manchester United
 4. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Manchester City38296399267393
2Liverpool38288294266892
3Chelsea382111676334374
4Tottenham Hotspur382251169402971
5Arsenal382231361481369
 • Champions League
 • Europaliga
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Front mot front-ulykke på E39 ved Runaskaret - tre biler involvert

 2. Mann i 70-årene døde etter å ha falt ned skrent i Strand

 3. Ektepar i Haugesund fikk tappet bankkontoen for nær 2 millioner – politiet advarer mot svindel

 4. Venter 100.000 på besøk i Folkehallene

 5. Åpner parken over Byhaugtunnelen

 6. Disse 17 Sola-flyene er innstilt torsdag