Mia (15) klatret helt til topps

Mia Støver Wollebæk klatrer for en plass på landslaget.

Publisert: Publisert:

Mia Støver Wollebæk tok gull i juniorklassen under NM i Orkanger. Foto: Mattis G. Husby

  • Tomas Kothe-Næss
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Søstrene Mia og Emma (13) Støver Wollebæk klatret til gull og bronse i NM junior.

– Veldig artig! Det gir en utrolig mestringsfølelse å lykkes med klatringen, og vi har et godt miljø der alle heier på hverandre.

Mia Støver Wollebæk er godt fornøyd etter at hun sikret gull i klassen for jenter junior under NM i klatring i Orkanger i helga og sølv under NM buldring for to uker siden.

Lillesøster Emma sikret bronse, mens Maria Davies Sandbu også fra Trondheim klatreklubb fikk bronse i seniorklassen. Klubbvenninne Bergljot Hansen var litt uheldig og havnet på femteplass for eldre junior. Hun vant til gjengjeld gull under NM i buldring.

Veldig artig!

15-årige Mia startet med klatring sammen med begge foreldrene som også klatrer. Nå er hun en av de største talentene i Norge.

– Jeg tror jeg kanskje blir tatt ut på landslaget. Det betyr at jeg får bli med på turer i utlandet. Vi trener fem til sju ganger i uken, mest styrke og teknikk.

Emma og Mia Støver Wollebæk sørget for solid medaljefangst i klatre-NM med bronse og gul. Foto: Mattis G. Husby

Raskt voksende idrett

Etter at Trondheim klatresenter ble åpnet for tre år siden har interessen for klatring økt, spesielt for buldring. Klatring er nå en av de raskest voksende idrettene i Norge, og i OL 2020 i Tokyo vil klatring være en av de nye grenene. Leder for Trondheim klatreklubb, Hans Petter Wollebæk, sier at klatring er en idrett helt på nivå med andre toppidretter.

– For dem som driver med konkurranseklatring kreves utrolig mye trening, både fysisk, koordinering og teknikk. Vi har i dag 250 medlemmer, hvorav 15–20 er aktive konkurranseutøvere, sier Wollebæk. Klatring er også en aktivitet som alle kan holde på med, det er en lav terskel for å komme i gang og alle får en opplevelse av mestring på sitt nivå.

I øvelsen klatring skal utøverne bestige en vegg på rundt 17 meter der de fester tau på vei oppover. I buldring klatrer utøverne opp en fem meter høy vegg uten tau.

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Ett nytt smittetilfelle i Stavanger

  2. Regler for utbetalinger til politikere og partier er kjent ulovlig. Det kan få landsdekkende konsekvenser

  3. Signalbygget på Forus skal rives. Her er de nye planene

  4. Rødt legger lokk på saken. Slik forklarer Stavanger-politikeren hvorfor hun bryter ut

  5. Fikk du med deg smellet i Gandsfjorden?

  6. Elbiler må betale mer

  1. Klatring
  2. Tokyo
  3. Trening