Gulljagende City snublet mot bunnlag

Bunnlaget Sunderland bremset Manchester Citys gullhåp, men klarte ikke å øke egne muligheter for overlevelse nevneverdig.

Manchester City jubler etter Fernandinhos tidlige scoring.
 • Jørgen Tjærnås
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

Etter helgens tap i toppoppgjøret mot Liverpool er ikke Manchester City lenger i stand til å avgjøre Premier League uten hjelp. Før oppgjøret mot sisteplasserte Sunderland var avstanden til ledende Liverpool sju poeng. City hadde samtidig to kamper mer igjen å spille.

Onsdag skulle håpet om å trone øverst etter 38 runder få seg en solid knekk. Lenge så det ut til at alle poengene kunne glippe. Men like før slutt sørget Samir Nasri for å utlignet til 2-2, og dermed sikre ett poeng for gullhungrige Manchester City.

Det spørs om det er nok. Men mer fortjente laget heller ikke. Sunderland skapte en rekke gode sjanser, og det var langt fra ufortjent da Connor Wickham snudde oppgjøret fra 0-1 til 2-1 mot slutten. Men det holdt altså ikke for gjestene.

2-2 og ett poeng hver var egentlig ikke godt nok for noen av lagene, som ennå har alt å spille for.

Tidlig ledelse

Kampen startet på best tenkelig vis for vertene, som tok ledelsen før to minutter var spilt. Hjemmelaget vant ballen høyt i banen. Sergio Agüero fikk ballen sentralt, og slo mot spissmakker Alvaro Negredo. Spanjolen var smart og freidig da han lot ballen passere mellom beina sine, slik at den havnet hos bedre plasserte Fernandinho. Fra skrått hold var brasilianeren sikker, og satte ballen i mål.

Manchester City jubler etter Fernandinhos tidlige scoring.

Omgangen var av det underholdende slaget, med store sjanser begge veier. Både Fabio Borini og John O'Shea, sistnevnte etter to hjørnespark, fikk tidlig muligheter til å bringe balanse i regnskapet. Avslutningene var imidlertid som de litt for ofte har vært for bunnlaget — de gikk utenfor. Med kun ett poeng på de åtte siste kampene er laget fra Nordøst-England sju poeng unna sikker plass.Det var ikke alltid enkelt å se at det var snakk om topp mot bunn før pause. City gikk likevel til ledelse med pause - og med alle mann inntakt. Mange holdt pusten på tribunen da viktige Sergio Agüero gikk i bakken med det som så ut til å være en ny ankelskade. Men argentineren var kjapt tilbake på beina. Wes Brown var heldig som slapp unna gult kort i situasjonen.

Også etter hvilen fortsatte Sunderland å angripe hjemmelaget. Men det var lengre mellom de virkelig store sjansene. Jack Colback fikk en god mulighet etter 72 minutter, men satte skuddet rett på keeper Joe Hart. Men to minutter senere var det glemt.

Wickham viste seg fram

For da fikk gjestene sin fortjente utligning. Emanuele Giaccherini la perfekt inn fra sin venstrekant. Ballen sneik seg forbi Hart og forsvaret, og helt fram til Connor Wickham, som enkelt kunne bredside inn 1-1 i tomt bur.

Wickham har lenge vært sett på som et stort talent i engelsk fotball, men har ikke klart å ta det siste steget. Kanskje var onsdagen kvelden hvor noe løsnet? For 21-åringen nøyde seg ikke med å utligne. Etter 83 minutter fikk han igjen ballen fra Giaccherini, denne gangen på en konting. Han fikk ballen på noe skrått hold, men la til rette og banket til. Skuddet lurte seg mellom nærmeste stolpe og Hart, og Sunderland var oppe i en høyst overraskende 2-1-ledelse. Ufortjent var det imidlertid ikke.

Men ledelsen holdt altså ikke. Fem minutter senere klarte Sunderland-keeper Vito Mannone å kløne det til på et skudd fra Samir Nasri. Keeperen burde fått avverget, men klarte akkurat ikke å holde ballen på riktig side av målstreken.

2-2 betyr at City er seks poeng bak ledende Liverpool, men stadig med én kamp til gode. Sunderland har nå seks poeng til sikker plass, men også de med enda en hengekamp.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Manchester City
 4. Sunderland AFC

Premier League

SVUTMP
1Chelsea86111631319
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Tottenham Hotspur8503912-315
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Mandag morgen går strømprisen til værs

 2. Da PST varslet helsevesenet på Kongsberg i 2018, var det en helt annen sak som vakte mest bekymring

 3. – Utfallet har blitt som det har blitt. Familien har hatt, og har, det tøft.

 4. Charlotte Østborg (30) har begynt å skjule ansiktet til datteren på sosiale medier. Hun er ikke den eneste

 5. Slik spredte smitten seg fra tv-kanalen til Sødal bedehus

 6. Seks timer i buss som belønning for «tåblæser-seier»: – Nå dropper vi søvnen