Bayern vant målfest borte mot serietoeren - Nylands klubb rykker ned

Ingolstadt rykker ned til 2. Bundesliga. Hertha Berlin ligger godt an til spill i Europa neste sesong.

Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Bayern München scoret to ganger på overtid og slo serietoer RB Leipzig 5-4 i Bundesliga fotball lørdag. For Ingolstadt er håpet om ny kontrakt ute.

Leipzig ledet 4-2 seks minutter før full tid, men så det suverene mesterlaget score tre raske mål og reise hjem med alle poengene. Likevel er det nå sikkert at Leipzig ender på 2.-plass.

Robert Lewandowski skapte ny spenning med sitt annet mål for ettermiddagen. På overtid utlignet David Alaba med et frispark, og i fjerde tilleggsminutt løp Arjen Robben fra hjemmeforsvaret og vippet inn seiersmålet.

Bayern økte dermed til 13 poengs luke foran den siste serierunden.

– Det var en sinnssyk kamp med et sinnssykt resultat. Begge lag spilte stor fotball, men forsvarsspillet kunne vært bedre, sa Bayern-trener Carlo Ancelotti.

– Vi må gratulere Bayern med seieren og alle som var heldige nok til å få se på. Vi fikk ikke poeng i dag, men vant nok mange hjerter og litt sympati, sa hjemmetrener Ralph Hasenhüttl.

Borussia Dortmund greide bare 1-1 i Augsburg, er fem poeng bak Leipzig og må slåss med Hoffenheim om 3.-plassen. Sistnevnte tok en sterk 5-3-seier borte mot Werder Bremen og har like mange poeng som Dortmund.

Les også

RBK-kapteinen: – Banen er ikke toppfotball verdig

Jarstein-opptur

Rune A. Jarstein holdt nullen igjen etter et par røffe kamper, og Hertha Berlin vant 2-0 borte mot Darmstadt. Det gir femteplass, og laget ligger godt an i kampen om europaligaspill til høsten.

Freiburg er poenget bak etter å ha spilt 1-1 mot Ingolstadt. Köln greide bare 2-2 i nabooppgjøret mot Leverkusen og er ute av europaligaplass, tre poeng bak Hertha.

Ørjan Nyland måtte igjen se på fra Ingolstadt-benken da lagets siste lite håp om fornyet kontrakt ble knust. Laget slår følge med Darmstadt ned i 2. Bundesliga.

Ørjan Nyland og Ingolstadt rykker ned (arkivfoto).
Les også

Brennhet King scoret igjen: Kun én spiller har scoret mer i 2017

Spenning om kvalplass

Hamburg, som er alene om å ha spilt i 1. Bundesliga siden ligaen ble opprettet i 1963, ligger fortsatt på kvalifiseringsplass etter 1-1 mot Schalke. Det var Pierre-Michel Lasoggas utligning på overtid som beseglet Ingolstadts skjebne.

Samtidig styrket han Hamburgs sjanse til å unngå kvalifisering. Wolfsburg, Augsburg og Mainz er alle to poeng foran, mens Leverkusen er tre poeng foran.

Hamburg møter Wolfsburg i siste runde og berger seg med seier.

Kampen mellom Wolfsburg og Borussia Mönchengladbach ble avbrutt av uvær på stillingen 1-1 et snaut kvarter før slutt. Det ble ikke flere mål da kampen ble gjenopptatt.

Publisert:
  1. Hertha Berlin
  2. Bayern München
  3. Bundesliga
  4. FC Ingolstadt 04

Mest lest akkurat nå

  1. Burde vært bedre

  2. Joacim Holtan ordnet en utrolig viktig Bryne-seier

  3. Tiltalt våpensamler mener politiet har forvekslet en pyroteknisk bombe med nødutstyr

  4. Vidar Nisja har fått ny jobb

  5. Her starter Stangeland Maskin arbeidet med ny E39 gjennom Lyngdal

  6. Statsministerens kon­tor kan ha brutt enda flere lover og regler