Griezmann reddet Frankrike - men pressen er fortsatt kritisk

Tomålsscorer Antoine Griezmann hylles for snuoperasjonen som sendte Frankrike videre i hjemme-EM, men franske kommentatorer frykter veien videre.

TOMÅLSSCORER: Antoine Griezmann kan feire, mens Irlands James McClean depper etter fransk scoring.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Griezmann vendte 0-1 til 2-1 med to raske scoringer da Irland ble slått i søndagens åttedelsfinale. Atlético Madrid-spissen gjorde målene mellom det 58. og 61. minutt.

Men det franske spillet før og etter Griezmann-showet skremmer de franske aviskommentatorene. I gruppespillet måtte det sene scoringer til før Frankrike kunne juble for seier i kampene mot Romania (2-1) og Albania (2-0).

«Lysglimtet kom fra Griezmann», skrev Le Monde mandag. «Det er lett å se for seg lettelsen til Didier Deschamps og hans menn, for denne kampen virket som en eviglang ildprøve, legger avisen til.

Irland tok søndag ledelsen etter bare to minutter. Paul Pogba laget et klønete straffe i duell med Shane Long, og Robbie Brady satte ballen i mål via stolpen. Irene frustrerte Frankrike i nesten en time før noen magiske Griezmann-minutter snudde kampen på hodet.

«Smertefullt — igjen og som alltid. Frankrike slapp med skrekken nok en gang, skrev Le Figaro. Avisen beskrev første omgang som en «katastrofe», og la til at Deschamps var tvunget til å gjøre endringer i pausen.

Le Figaro merket seg også at Frankrike ikke var helt uten bekymringer selv da Irland fikk Shane Duffy utvist etter 66 minutter. «Komplikasjoner er en del av Le Bleus' DNA», sto det i kampreferatet.

Frankrike møter enten England eller Island i kvartfinalen.

(©NTB)

Les også

  1. «EM hadde dødd litt om Irland slo ut Frankrike»

  2. Griezmann storspilte og sendte Frankrike til kvartfinalen

  3. Bekreftet: Blanc er ferdig som PSG-trener

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Ordfører om helseministerens bekymring: - Tror hun har misforstått noe

  2. Massetesting på skole etter koronautbrudd

  3. Skrinlegger «Mongoland 2»: - Den viktigste personen i filmen finnes ikke lenger

  4. Scoret syv (!) mål i samme kamp - motstander rykket ned

  5. Her skjer helgevolden i Stavanger sentrum

  6. Importkongens enorme lager er igjen sprengt etter eventyrlig vekst