Dansk avis: - Rapport skjuler dopingtilståelse

Anti Doping Danmark (ADD) offentliggjør denne uken en dopingrapport om landets sykkelsport, men skal ha utelatt en tilståelse fra den tidligere syklisten Nicki Sørensen.

Publisert: Publisert:

Nicki Sørensen var profesjonell syklist for CSC, senere Saxo Bank fra 2001 til 2014. Dansken har blant annet vunnet en etappe i Tour de France. Nå er navnet hans utelatt fra en dopingrapport i Danmark. Foto: Digitalsport

Det skriver Ekstra Bladet. Avisen skal være i besittelse av versjoner av samme rapport. I den ene er Sørensens navn ikke med, mens i den andre utgaven er det med.

Les også

Nå kjemper OL-helten fra London for hele nasjonens tillit

Den tidligere toppsyklisten Michael Rasmussen har også bidratt i rapporten. Han skal i april blitt bedt om å godkjenne sin vitneforklaring, men en måned senere ble utgaven tilbakekalt og Rasmussen måtte godkjenne en ny versjon der Sørensens navn ikke er nevnt.

Den tidligere dopingtatte syklisten skal ha nektet å skrive under etter at navnet ble fjernet fra den avsluttende rapporten.

Les også

«Rent Tour-felt? Ikke vær så naiv»

— Jeg har erklært at jeg vil fortelle sannheten og jeg har skrevet under på at jeg vil prate sant. Jeg har ikke skrevet under på at jeg vil være stille om sannheten, sa Rasmussen til avisen.

Sørensen var profesjonell syklist for CSC, senere Saxo Bank fra 2001 til 2014. Dansken har blant annet vunnet en etappe i Tour de France.

Rapporten offentliggjøres på en pressekonferanse tirsdag. (©NTB)

Publisert:

Les også

  1. «Kyllingen» ville dope seg med sin fars blod

  2. «Kyllingen» tapte - må betale saftig erstatning

Mest lest akkurat nå

  1. Klatrere sitter fast på fjellhylle

  2. Mamma Ingebrigtsen ble forferdet over Jakobs løp: – Han er tross alt 20 år i dag og må få bestemme selv

  3. To smittet av koronavirus i Randaberg

  4. – Hurtigruten er selve symbolet på det nye Norge: Luksus på øvre dekk, fattigdom og frykt hos de som driver maskineriet

  5. Over disse skiene skjulte han vodkaflaskene. Nå kjenner treneren seg igjen i Northugs problemer.

  6. Ny E18 ved Larvik kostet 5,2 mrd. kroner. På veien forsvant avkjøringen til byen.