Tilbys proffkontrakt i Lyon: - Det har vært et mål siden man dro som 16-åring

Storklubben Lyon ønsker å ta opp Ulrik Yttergård Jenssen (19) i A-stallen.

Ulrik Yttergård Jenssen i aksjon mot Arsenal på Emirates Stadium i oppkjøringen til årets sesong.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

— Det stemmer, jeg er veldig fornøyd med det. En milepæl er nådd, sier Jenssen.

— Det har vært et mål siden man dro som 16-åring. Det viser at man har gjort ting rett, så det er veldig gøy, fortsetter 19-åringen.

Tromsøværingen har vært i akademiet og B-laget til den franske klubben siden 2013 da han kom fra TIL.

Den opprinnelige avtalen hans går ut til sommeren, og framtiden hans har vært et tema i høst. Etter det iTromsø kjenner til har agent Kent Karlsen i går vært i Lyon for samtaler med klubbledelsen om den lovende unge midtstopperen.

Der fikk de etter det iTromsø vet beskjeden om at Yttergård Jenssen er ønsket med videre på det franske storlaget, som jevnlig er å se i mesterligaen. Karlsen bekreftet i ettermiddag interessen til iTromsø per sms, og skriver at ”det er gode samtaler mellom partene, men at det ikke blir å skje noe ytterligere før vi tar juleferie.”

Ulrik Yttergård Jenssen gjør det bra på det norske U21-landslaget. Her er han i forkant av EM-kvalifiseringskampen mot England.

FamilierådEn ny avtale i Frankrike vil trolig strekke seg over minst tre år, men Yttergård Jenssen har ennå ikke svart klubben på tilbudet. I Tromsø sitter pappa Truls Jenssen som gleder seg stort over sønnen.

— Dette forteller at han gjort sine saker veldig bra, sier pappa og rådgiver Jenssen.

- Han tilbys kontrakt som et fullverdig medlem i A-stallen?

— Ja, de har en plan for ham, og det høres ut som en god plan. Lyon har gitt ham et tilbud om å skrive under, så er det opp til ham å bestemme hva han gjør, sier Jenssen.

Og det blir nok et lite familieråd hjemme i jula.

— Ja, det blir det. Vi gjør mye i lag rundt de tingene der, men det er bestandig mannen selv som bestemmer, understreker Truls Jenssen, som i går ble presentert som ny utviklingsleder i TIL.

Yttergård Jenssen flyttet til Frankrike for tre år siden. Pappa Truls er imponert over sønnens tilpasning til fransk språk og kultur.

— Han har vært helt utrolig å følge på det området der. Han er blitt ”bråvoksen” og klarer seg selv. Så kan mange også si at det bare skulle mangle, men dette er en helt ny kultur for oss som familie. Underveis har det vært både oppturer og nedturer, sier Truls Jenssen.

Fikk tillit mot Arsenal

Yttergård Jenssen har fått en høy stjerne i Lyon, og har jevnlig trent med A-laget – særlig det siste året. I sommer fikk han også tillit fra start i treningskampen mot stjernegalleriet til Arsenal, men har foreløpig ikke fått tillit i et offisielt oppgjør. Lyon er per i dag nummer seks på tabellen i den franske eliteserien med 26 poeng på 18 kamper.

Han har også spilt seg til fast plass på U-21-landslaget det siste året, og er tiltenkt en sentral rolle i det ”nye” U-21-landslaget.

Dersom Ulrik tegner proffkontrakt med Lyon, får Tromsø IL for øvrig 40.000 euro (cirka 380.000 kroner med dagens sterke eurokurs). Moderklubb Fløya får 30.000 euro. Det ble bakt inn i avtalen da han ble solgt i desember 2012.

Publisert: