Vi vil ha mål - men når får vi det?

Er 2014 «Året det var så bratt» for AaFK? Sesonginnledningen har i hvert fall tydet på det.

En fortvilet Michael Barrantes etter nok et sleivskudd.
 • Helge Skuseth
  Helge Skuseth
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

KOMMENTAR: Hele året kom egentlig skeivt ut, med Hamed Allah-sagaen som endte med et sjokksalg til kinesisk fotball. Og en klubb som aldri klarte å hente inn erstatter(e) for sin suverene målscorer. «At AaFK tør », skrev undertegnede i en kommentar da overgangsvinduet stengte uten at AaFK hadde klart å styrke seg offensivt.

Nå er det spilt fem seriekamper, og AaFK står med stusselige tre scorede mål. Det gir et snitt på 0,6 mål pr. kamp. Bakover er det ikke så ille, med seks baklengs så langt. Bedre enn de andre bunnlagene, men for å vinne kamper må AaFK også score mål. Helst flere pr. kamp.

Mange bidro

Og hvem skal stå for de scoringene? I fjor bidro Leke James, Barrantes, Fredrik Ulvestad og Peter Orry Larsen med sin skjerv av mål, av disse er det kun Orry som har «puttet» i år. Leke James er utpekt som mannen som skal ta opp scoringsarven etter Hamed Allah, og i fjor viste han at han kan kunsten.

Men nå har han fått en scoringssperre som gjør at han binder seg veldig når sjansene kommer. Det handler om selvtillit, ikke noe annet. Den dagen Leke scorer sitt første mål, kan det bli den rene ketchup-effekten, der mye mer kommer på én gang.

Blindgate

Og hva med «prikk-skytteren» Barrantes? Tidligere skjøt han ikke så ofte, men du kunne være sikker på at han enten traff mål eller at ballen suste centimetre utenfor stengene når han fyrte av. Mot Lillestrøm skjøt han som ei mitraljøse, men ikke én gang var han i nærheten av å treffe mål. Og slik har det vært i hele år. Blindgate heter det på godt norsk.

Barrantes og Leke må terpe skuddteknikk og avslutninger så det holder. AaFK er og blir avhengige av disse to om det skal bli scoringer rett veg, nå har begge fotballskoa fulle av småstein. Men det er små detaljer som skal til før det «sitter» igjen, og AaFK har bråhast med å finne løsningen. Nå må trenerstaben sammen med spillerne finne svaret. Hvis ikke kan bunnstriden bli fast tilholdssted for tangotrøyene. Et lag som ikke scorer mål vil vinne få kamper, det sier seg selv.

Ikke for gode

For AaFK er IKKE for gode til å rykke ned. Det mente Tromsø at de var i fjor. Men det var de altså ikke. I morgen kommer et lag som bobler av sjøltillit til Color Line stadion – nemlig Viking. Siddisene har også den fordel at de har en ekstra hviledag i kroppen i forhold til AaFK, og AaFK virket helt pumpa mot slutten av Lillestrøm-kampen.

Klart AaFK kan slå Viking! Men da må publikum virkelig stå bak laget, nå er det viktigere enn noen gang at alle gode krefter jobber mot samme mål. Nemlig å få AaFK ut av hengemyra. Og AaFK trenger sårt en seier – nå!

Følg kampen DIREKTE og chat med vår medarbeider:

Publisert:
 1. Eliteserien
 2. Helge Skuseth
 3. Sportsblogger
 4. Aalesunds FK
 5. Viking FK

Eliteserien

SVUTMP
1Viking86111761119
2Lillestrøm7520134917
3Molde7412137613
4Sarpsborg 086312107310
5Strømsgodset731389-110
 • Champions League-kvalifisering
 • Conference League-kvalifisering
 • Nedrykkskvalifisering
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. For folk vil koke over fra livet og ned, og fryse seg i hjel fra livet og opp! Genialt konsept!

 2. – Jeg har vært i tvil. Når jeg først sier at jeg gir meg, er det ingen retur

 3. – Kjenner at alle minnene kommer tilbake

 4. Borgli blir sirkusdirektør

 5. John Arne Riise: – De er et fantastisk lag

 6. Fritidseiendom solgt langt over an­tydning: – Vokser ikke på trær