Her er karakterboken etter årets Viking-sesong

SUPPORTERBLOGG: På ett punkt får Viking karakter 1, skriver Tore Asheim.

Viking gjorde mine tips til skamme, skriver supporterblogger Tore Asheim. Foto: Kristian Jacobsen

  • Tore Asheim
Publisert: Publisert:

Tore Asheim, Viking

iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Sesongen er slutt, vi endte på femteplass og vi røk ut av cupen. Da er det på tide å ta på seg lektor-hatten og gi en vurdering av spillere, støtteapparat og generelle tanker om hvordan vi gjorde det i år. Det er ingen hemmelighet at undertegnede var tildels ekstremt negativ mot Viking. Jeg tippet dem på 9. plass før sesongen, etter hjemmekampen mot RBK tippet jeg likegreit nedrykk, og de gjorde definitivt disse tipsene til skamme. Det skal klubben ha for. Vi traff med et par signeringer, og bommet grovt med et par andre. Høydepunktene for året var bortekampen mot VIF og hjemmekampen mot Molde i cupen. Ironisk nok er sistnevnte en kamp jeg faktisk ikke hadde anledning til å se, men det tar jeg ikke så tungt. Stort var det uansett. Over til karaktervurderingen. Noen vil få litt mer detaljerte beskrivelser enn andre, dette gjelder først og fremst ledelse og støtteapparat. Så har jeg likegreit en kategori som heter kundeservice, mest fordi jeg ikke visste hvor jeg skulle legge inn klagen på disse miljøkoppene.

Ledelse: 4

Det var en hektisk oppkjøring til sesongen på kontorene på Viking Stadion. Det endte med at aksjonærenes mann Solstad gikk, og dermed også Arne Larsen Økland. Solstad ble erstattet av Charlie Granfelt, som derfor er den som fikk størsteparten av sesongen og det er det karakterboken blir basert på. Desverre førte valget av Granfelt til at aksjonærene satte seg på bakbeina når det gjaldt den mulige emisjonen, og Granfelt har senere uttalt at den er lite sannsynlig. Han forlenget kontrakten med Kjell Jonevret, og helt på tampen har vi valgt Bård Wiggen til ny sportsdirektør.

De kaller det en unik stilling, jeg kaller det fremdeles sportsdirektør. Så unik er den ikke. Det Granfelt har scoret høyt på er kommunikasjon med fansen, han snakker ikke ned til oss på samme måte den foregående ledelsen har gjort, men jeg er uenig i hans holdning til emisjon og jeg er heller ikke en stor fan av det å ansette Wiggen som sportsdirektør. Kommunikasjon trekker kraftig opp, men den økonomiske tankegangen trekker ned. Det med Wiggen er et ekstremt stort sjansespill som virkelig kan slå begge veier, gode referanser eller ei. Han har ikke erfaring i den type rolle.

Trener og støtteapparat: 4

Dette er en vanskelig karakter å gi. Det som hindrer meg fra å gå opp til 5 er vurderingene gjort i forbindelse med det å fornye med Thioune kontra Nisja, samt innkjøpet av Kieffer Moore. Det er enkelte ting en ikke skal forstå, og dette var en av dem. Det var en god vurdering å signere våre to nigerianere, men siden disse ble anbefalt av kompisen til Jim Solbakken kan jeg ikke gi ros for godt speiderarbeid på disse.

Jeg var heller ikke fornøyd med måten laget har blitt coachet på den siste måneden, eller byttene gjort mot S08 i årets viktigste enkeltkamp. Likevel, det er absolutt ikke slik at 4 er en dårlig karakter. Jeg er fornøyd med måten laget reiste seg på og den fotballen vi tidvis spilte i år. Selv om det er utfordringer i forbindelse med forsterkningene som skal gjøres denne vinteren har jeg likevel et håp om at vi kan holde følge lenge neste år. Ikke seriegull, men bronse og dermed kvalik til Europa League er definitivt noe vi kan ha forhåpninger om.

Burchnall har vært den store beholdningen i trenerteamet for min del, noe jeg også har gitt utrykk for tidligere. Sannsynligvis den viktigste signeringen gjort utenfor banen i forkant av årets sesong.

Til sist, før sesongen ville jeg ha Jonevret fjernet. Jeg trodde absolutt ikke han var rett mann for Viking. Så jeg må vel benytte anledningen til å si at jeg nok tok feil der, og gratulere Kjelle med nye år i Viking. En kan si hva en vil, men han er en ekte Viking-gutt.

Kundeservice: 1

Seriøst Viking, kutt ut disse miljøkoppene. Tidenes mest unødvendige og provoserende konsept. Jeg er ikke imot det å gi penger til ungdomsavdelingen, men den måten dere gjør det på er rett og slett håpløs. Dere får karakteren 1 ene og alene som følge av den vurderingen. Den kan bare ikke unnskyldes. Være seg øl eller brus, en skal ikke måtte betale 20 ekstra for en kopp og så stresse rundt med å prøve å pante den for å få disse tilbake etterpå. Det som er enda verre er at unger springer rundt og bare tar dem. Skjerp dere. Både unger og Viking.

PS! Takk for de nye planene rundt sesongkortene. Bra arbeid!

Spillerstall: 4

Gir en generell karakter da fotball som kjent er en lagsport og jeg sannsynligvis burde hatt en bedre hukommelse om jeg ønsket å gi hver spiller karakter etter endt sesong. Laget har hatt en god sesong, og i forhold til mine forventninger må jeg definitivt gi dem en 4. Jeg har gått noen runder med meg selv den siste uken der jeg har variert fra rett under middels til middels, og nå som sesongen er slutt og vi endte på femteplass og semifinale må jeg medgi at det har vært en god sesong. Og da fortjener spillerstallen en god karakter, de har overgått mine forventinger i så stor grad.

Likevel, selv om den generelle karaktersettingen tilsier fire er det tre-fire spillere jeg må nevne spesielt. For en gangs skyld skal jeg ikke henge ut noen, selv om det er et par spillere i troppen som fortjener det, men jeg må gi spesielt ros til Veton Berisha, Samuel Adegbenro, Karol Mets og AJ Soares.

MÅLTYV: Veton Berisha. Foto: NTB scanpix

Spesielt Veton Berisha, som hadde sitt livs halve sesong i Viking. Det var med han medaljen røk. Bödvarsson var en ok erstatter, men ikke mer. Fantastisk vilje, avslutningsegenskaper og om det ikke var for elendig dømming ville han skaffet oss minst 6 ekstra poeng. Minst. Og da vet en hvor vi ville endt opp. Nettopp, andreplass. Så får de snakke om at ting jevner seg ut, det jevnet seg aldri ut. Neste sesong bør bli ekstremt underholdende sånn sett. Samuel hadde en liten formsvikt helt på tampen av sesongen, men totalinntrykket er så positivt at han for meg er årets Viking. Har litt å gå på når det gjelder taktiske valg, og må legge av seg den filmingen, men når han er på gang er han fantastisk underholdende å se på. Den rene spillegleden han utviser kan smitte selv den mest bitre grinebiteren på tribunen eller foran tv-skjermen.

Karol Mets og AJ Soares var begge bunnsolide jevnt over hele sesongen, og der var spesielt Mets en hyggelig bonus. Var noe usikker på nivået, men han holdt det og vel så det. Soares, om han forlenger kontrakten, bør bli vår nye kaptein.

Vidar Nisja og Indridi Sigurdsson, takk for alt dere har gitt for saken. Vidar, uansett hvor du ender opp, jeg regner med at du scorer mot Viking. Du skal til og med få lov til å juble. Men du må ta det litt roligere enn Tommy Høiland. Ok?

Så det var det, sesongen er over og siden vi ikke er på fjerdeplass kan vi heie på S08 mot Rosenborg med god samvittighet. Og gråte litt i vissheten om at det kunne vært oss. Det skulle vært oss. Tidligere i år siterte jeg Three Lions, her kommer en linje fra "samme" sang for VM 98..."no plans for final day...stay in bed..drift away..it could have been all songs in the street..it was nearly complete..it was nearly so sweet.....and now I'm singing..." Takk for i år. Ses på stadion i 2016.

Les også

  1. «Det virket som hele laget hadde tatt ferie»

Publisert:
  1. Supporter
  2. Viking FK

Mest lest akkurat nå

  1. Hanne Sørvaag har fått ny jobb

  2. Større leteaksjon etter savnet mann i Sokndal

  3. Banksjef ble hytteutbygger på heltid i Sirdal

  4. Jostein Sørstrønen (58) og Arne Bernt Paulsen (64) har ikke vært i stand til å ta opp kampen for de drepte døtrene. Før nå.

  5. Hvorfor er det ikke et folkeopprør mot elektrifisering av sokkelen?

  6. Her planlegges det 50 nye hytter i havgapet - men ingen eiendomsskatt