Sir Alex avslører hvorfor han egentlig ga seg i United

At tvillingsøsteren til kona døde ble avgjørende. – Ellers ville jeg definitivt fortsatt, sier United-legenden.

LEGENDE: Sir Alex Ferguson ga seg som Manchester United-manager i 2013. Her takker han fansen etter hans siste kamp som sjef, mot West Bromwich 19. mai 2013.
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over syv år gammel

– Dette er en avgjørelse jeg har tenkt mye på og som jeg ikke har tatt lett på. Tiden er inne.

Det sa 71 år gamle Sir Alex Ferguson da han annonserte at han ga seg som Manchester Uniteds manager 8. mai 2013.

Her er Sir Alex Ferguson sammen med kona Cathy, fra seansen der fotballmanageren ble adlet i 1999.

I et eksklusivt intervju med The Telegraph kommer det nå frem at det bare var én del av sannheten. Den egentlige grunnen blir avslørt i forbindelse med lanseringen av hans nye bok ”Leading”.

Søsteren til kona døde

Allerede i 2002 vurderte den mektige United-manageren å gi seg, men da ble han overtalt av kona Cathy Ferguson til å fortsette. I 2012 døde hennes tvillingsøster Bridget, og da Alex Ferguson på nytt foreslo at han skulle legge opp, var ikke motviljen like sterk.

– Jeg så henne sitte og se på TV en dag, og hun så bare opp i taket. Jeg skjønte at hun var helt isolert. Hun og Bridget var tvillinger, ikke sant, sier Ferguson til The Telegraph.

– Da jeg fortalte henne at jeg tenkte at jeg skulle gi meg, hadde hun ingen motforestillinger. Jeg skjønte at hun ville at jeg skulle gjøre det.

Følte han skyldte kona det

– Hadde det ikke vært for det, ville jeg definitivt fortsatt videre, legger den nå 73 år gamle skotten til.

Men Sir Alex var aldri i tvil om hva som var riktig å gjøre. Han måtte stille opp for kona i sorgen. Han følte han skyldte kona si det, skriver The Telegraph.

– Hun holdt seg alltid våken til jeg kom hjem. Selv når jeg kom inn døra i to-tre-tiden på natten, hun var der og tok meg imot, forteller Ferguson i boken – som er dedisert til ”Bridget – Cathys søster, klippe og bestevenn.”

– Ting forandret seg da Cathys søster døde

Også etter Fergusons siste kamp som United-sjef på Old Trafford, 13. mai 2013, fortalte han at dødsfallet til søsteren til kona var en av de viktigste årsakene til at han ga seg. Men Ferguson gikk aldri så langt som å si at han ville fortsatt i managerstolen hvis dødsfallet ikke hadde skjedd.

– Ting forandret seg da Cathys søster døde. Hun (kona) er ofte alene nå, og jeg mener at hun ofte i løpet av 47 år har vært lederen i familien, passet på familien og ofret seg for meg. Nå har hun barnebarna, og de viser alle sin kjærlighet til henne. Men hun har mistet beste venn. Det var viktig, sa Ferguson etter 2-1-kampen mot Swansea.

– Jeg synes også det er viktig å gi seg som en vinner. Det er veldig viktig i denne klubben. Det er det jeg alltid har ønsket å være her. En vinner.

Publisert: