AaFK-assistenten: – Det ble morsomt mot slutten

Etter en førsteomgang der lite stemte, smilte AaFKs assistenttrener Trond Fredriksen mot slutten av kampen da AaFK snudde 0-2 til 2-2 mot Molde. 

Assistenttrener Trond Fredriksen var greit fornøyd med kampen mot Molde.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

AAFK-MFK 2-2

– I den første omgangen slet vi. Vi kom ikke tett nok oppi Molde-spillerne, ble løpende imellom og vi slipper inn et kjipt mål. Men vi fikk justert oss i midtbanen i den andre omgangen, og etter en litt tung start kom vi bra med. Vi får betalt for innsatsen, og mot slutten av kampen var jo riktig så artig, smiler AaFKs assistenttrener Trond Fredriksen etter å ha sett AaFK komme tilbake etter 0-2. To scoringer av Leke James sørget for 2-2 i generalprøven før seriestart. Og de oransje var også nærmest å avgjøre til sin fordel mot tittelforsvarer Molde FK.

– Når de to vi har på topp (Leke James og Michael Barrantes) lukter fight og scoring, så blomstrer de. Jeg tror de skal gi oss mange gode opplevelser utover i sesongen, sier Fredriksen.

Les også

RBK-fans ler av Bakenga-skade i Molde-debuten

Mange stod over

Det ble ikke en optimal generalprøve for noen av lagene, ettersom lanslagskamper gjorde at begge lagene valgte å hvile flere spillere som vil være naturlige valg i en førsteellever.

Molde manglet klart flest, men der tittelforsvareren har en bredde i stallen som de fleste lagene i Norge kan misunne dem, måtte AaFK ty til en del alternative løsninger. Med mer eller mindre faste spillere som Sten Grytebust, Sakari Mattila, Henrik Bjørdal og Akeem Latifu ute, ble Mostafa «Mos» Abdellaoue blant annet brukt som høyre midtbane, og i andre omgang kom Oddbjørn Lie inn som sentral midtbane.

– En uvant rolle for «Mos», men jeg synes det var artig å se han i den rollen. Det ble en del mer løping enn han kanskje er vant til, men jeg både håper og tror at det vi så mot Molde var noen steg i riktig retning for han, sier Fredriksen.

Les også

Bakenga skadet etter ti minutter i Molde-debuten

Tok tak

Han erkjenner at det var litt usikkerhet i forkant av kampen, spesielt ettersom det i tillegg var flere spillere som stod over på grunn av skader.

– Vi var spente, men det var mange som tok opp fighten og viste at de vil være med og kjemper om plassene. Det er godt å se. Stallen er kanskje ikke den bredeste, men vi har det vi har. Og vi er fornøyde med dem vi råder over, presiserer assistenttreneren.

Les også

James-dobbel sikret uavgjort for AaFK

Redebut for Skagestad

Edvard Skagestad er den eneste signeringen som AaFK har gjort på tampen av dette overgangsvinduet. Han er tilbake i AaFK etter et opphold i svenske IFK Norrköping. Mot Molde fikk han spilletid i den andre omgangen – og var med i den fasen av kampen der AaFK snudde fra 0-2 til 2-2. – Han har vært med i sesongoppkjøringen i Sverige, så han er kampklar. Nå har vi fire spillere som kjemper om de to midtstopperplassene. Det er en bra situasjon. Og heldigvis er alle midtstopperne anvendelige spillere som kan brukes i ulike posisjoner, påpeker Fredriksen.

Treningspåske

Kampen mot Molde var den siste i sesongoppkjøringen. Når venter alvoret. Og alvoret starter med et vanskelig besøk til Lerkendal 2. påskedag.

– Det blir vel ingen påskefeiring som sådan på oss. Det blir fri på skjærtorsdag, men ellers er det tett program og treninger hver dag frem til kampen mot Rosenborg. Så vi skal sørge for å være godt forberedt til den kampen, lover Trond Fredriksen.

VI FULGTE KAMPEN:

Publisert: