Fortsatt håp om at friidretts-EM blir arrangert i år

Arrangøren av friidretts-EM har fått beskjed om øyeblikkelig å undersøke alle mulige scenarioer for mesterskapet som følge av viruskrisen. Også utsettelse.

Jakob Ingebrigtsen ble dobbelt europamester i Tyskland i 2018.
 • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Tokyo-OL og fotball-EM er allerede utsatt, og på kort sikt er idrettskalenderen noe nær tømt for arrangementer.

I Det europeiske friidrettsforbundet jobbes det nå med å se på hvilke konsekvenser det verdensomspennende virusutbruddet kan eller vil få for sommerens friidretts-EM i Paris.

Les også

Har du sportsabstinenser? Denne underholdningsguiden hjelper deg gjennom koronakrisen.

Mesterskapet, der Karsten Warholm blant annet skal forsvare sitt gull på 400 meter hekk fra Berlin-EM for to år siden, skal etter planen avvikles fra 25. til 30. august.

Les også

For en idrettsfest 2021 blir

Les også

Warholm etter OL-utsettelsen: – Mange som har det mye verre enn oss

Foreløpig foreligger det ingen endringer på den planen, men det kan naturlig nok komme. Styret i Det europeiske friidrettsforbundet har nå anmodet arrangørene i Paris om å gjennomføre «en øyeblikkelig og detaljert mulighetsstudie rundt arrangementet».

Frankrike hardt rammet

Vedtaket om raskt å få kartlagt alle mulige scenarioer for EM-gjennomføringen, også utsettelse, ble fattet under en to dager lang telefonkonferanse i det europeiske forbundet denne uken.

Der ble også friidrettstoppene informert om at EM-arrangørens arbeid i betydelig grad har blitt berørt av tiltakene franske myndigheter har iverksatt den siste tiden i kampen mot viruspandemien. Tilnærmet portforbud har vært innført de siste ukene.

Les også

Dersom det skulle bli OL: Kvalifiseringskaos venter

Les også

Warholm må tenke alternativt i treningsarbeidet: – Det viktigste er å ta del i fellesdugnaden

Mer enn 25.000 franskmenn er så langt smittet av viruset, og over 1.300 har mistet livet.

Tross restriksjonene som er innført opplyser Det europeiske friidrettsforbundet at EM-forberedelsene i den franske hovedstaden fortsetter fullt ut etter planen og er i rute.

– Det er åpenbart at vi for tiden lever i spesielle tider som krever at vi må være fleksible, ha et åpent sinn og være realistiske. Fremfor alt må helsen og sikkerheten til utøvere, ledere, fans, frivillige, ansatte og alle som er involvert i europeisk friidrett ha vår aller høyeste prioritet, sier visepresident Dobromir Karamarinov.

Karsten Warholm vant EM-gull i Berlin for to år siden.

U18-EM utsatt

Karamarinov ledet denne ukens videokonferanse i fraværet til norske Svein Arne Hansen. Den europeiske friidrettspresidenten ble nylig rammet av et hjerneslag.

Den greske hekkeløperen Periklis Iakovakis, som er leder av utøverkomiteen i europeiske friidrett, håper sommerens EM kan gå som planlagt.

– Å ha et lys i enden av tunnelen i form av at Paris 2020 fremdeles kan arrangeres, er noe positivt i disse ekstremt tøffe tider, sier han.

Toppene i Det europeiske friidrettsforbundet, som møtes neste gang 7. og 8. mai, har samtidig besluttet at sommerens U18-EM ikke kommer til å bli avholdt i 2020. Informasjon rundt omberamming av mesterskapet er varslet å komme på et senere tidspunkt.

U18-EM skulle vært arrangert i italienske Rieti fra 16. til 19. juli. Italia er det landet i Europa som er hardest rammet av viruspandemien.

Publisert:
 1. Friidrett
 2. Jakob Ingebrigtsen
 3. Filip Ingebrigtsen
 4. Henrik Ingebrigtsen
 5. Karsten Warholm

Mest lest akkurat nå

 1. Enige om krisepakke for strøm og koronatiltak

 2. Stangeland mølle vurderer nattskift for å spare penger: Frykter strømprisene vil ta livet av bedrifter

 3. Folk for­tjener bedre og sanne svar fra en olje- og energi­minister midt i en strøm­krise

 4. Åpner for endring i koronatesting

 5. – Det er nesten så du skulle fått kjørt Corvetten om du fikser dette!

 6. Byggetiden har økt fra 7 til 12 år: – Kan fort bli utrolige kostnader