Kollenfesten går mest sannsynlig som planlagt. FHI oppfordrer syke personer til å holde seg hjemme.

På grunn av koronaviruset diskuterte Folkehelseinstituttet (FHI) mandag om det var forsvarlig å gjennomføre større arrangementer i Norge i tiden fremover.

Holmenkollen skifestival kan bli avlyst. Her er Johannes Høsflot Klæbo i sporet under femmila i fjor.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

På et pressetreff mandag kveld opplyste FHI at de hadde kommet frem til at det per nå ikke er grunn til å avlyse planlagte arrangementer.

– Det er FHIs anbefaling at arrangører sørger for gode hygienetiltak slik at publikum har muligheter for håndvask og å bruke håndsprit. Publikum bør også bli hjemme ved sykdom, sier avdelingsdirektør ved FHI Line Vold i en uttalelse.

Tidligere mandag fortalte Helsedirektoratet til NRK at større arrangementer den nærmeste tiden risikerer å bli avlyst som følge av koronaviruset

Holmenkollen skifestival er i faresonen for å bli avlyst.

Ingen planer om å avlyse

Etter å ha opprettet dialog med Helsedirektoratet, kom Holmenkollen Skifestival med en pressemelding mandag ettermiddag.

Det opplyste de at det ikke foreligget noen planer om å avlyse Kollenfesten.

«Helsedirektoratet vil være tydelige på at det ikke foreligger noen konkrete planer om å avlyse arrangementet i Holmenkollen, men vi monitorerer situasjonen og har en god dialog», sier Helsedirektoratet i en uttalelsen.

– Norges Skiforbund følger utviklingen av Koronaviruset COVID-19 nøye og baserer seg på løpende informasjon, risikovurdering og anbefalinger som gis fra norske helsemyndigheter via Folkehelseinstituttet. Slik situasjonen er per i dag 2 mars kan vi ikke se at FHI sine anbefalinger tilsier at arrangementene som skal foregå denne uken må avlyse, sier medisinsk ansvarlig i NSF, Ola Rønsen.

Også på Konnerud forventer man å gjennomføre verdenscupsprint på onsdag.

– Vi planlegger for skirenn og så forholder vi oss til det som myndighetene bestemmer. Vi kan ikke annet, sier pressesjef for verdenscupen i Drammen, Per-Jan Brekke.

Ikke forberedt på arrangement uten tilskuere

Til helgen er det også verdenscup i hopp, langrenn og kombinert i Holmenkollen.

Foreløpig har ikke arrangøren fått noen signaler om at arrangementet skal gå uten tilskuere som verdenscupen i skiskyting i Nove Mesto, og de kommer heller ikke til å forberede seg på det før de eventuelt får en ordre om dette.

– Det er ingenting akkurat nå som skulle tilsi at det blir noen endringer. Vi har vært i kontakt med helsedirektoratet som bekrefter at det er ingen planer om avlysning nå. Men vi følger selvfølgelig alle råd og forordninger som myndighetene kommer med, sier Kristin Vestgren Sæterøy, daglig leder i Holmenkollen Skifestival til Aftenposten.

Det var 37.000 tilskuere på Kollen-helgen i fjor, og Vestgren Sæterøy har et håp om at det skal komme flere i år.

Det internasjonale skiforbundet (FIS) kan ikke annet enn å følge med utviklingen, og forholde seg til nasjonale helsemyndigheter.

– Vi følger situasjonen nøye. Foreløpig er det slik at rennene går som planlagt. Dersom det skulle bli en avlysning i Drammen og/eller Oslo, har vi ingen alternative arrangørsteder, sier Pierre Mignery til Aftenposten. Han er renndirektør for langrenn i FIS.

Etter Kollen skal langrennsløperne til USA og Canada. Ifølge Mignery kan de heller ikke her gjøre annet enn å forholde seg til landenes helsemyndigheter.

Publisert: