Sindre Austevoll vender tilbake til Åsane: – Jeg har noe ugjort her

For tre år siden fikk Sindre Austevoll en brutal avskjed med Åsane. Nå vender han tilbake for å etablere seg i 1. divisjon.

Publisert: Publisert:

NYSIGNERT: Sindre Austevoll (25) har signert en avtale som binder ham til Åsane ut 2021. Foto: Åsmund Gullachsen

  • Åsmund Gullachsen

2020 har så langt vært Åsanes år. Laget har scoret 13 mål, og vunnet alle sine tre treningskamper siden sesongoppkjøringen begynte for en snau måned siden.

Den seineste av dem, var mot Brann torsdag.

BTs fotballekspert, Erik Huseklepp, har latt seg imponere av bydelslaget.

– Åsane var gode mot Brann. De er veldig tro mot sin spillestil, og man ser en rød tråd i det de holder på med.

Han tror det nyopprykkede laget vil bite godt fra seg i årets 1. divisjon.

– Trenerne har vist hva som er mulig å få til på et år. De har innarbeidet en attraktiv spillestil, og er blitt veldig dyktig på frispilling. Det innebærer også en stor risiko, som de nok vil bli straffet for mot de beste lagene, sier Huseklepp.

  • Les også: Start-talent trener med Åsane

Hjemvendt midtstopper

De to første treningskampene, mot henholdsvis Os og Sotra, spilte Sindre Austevoll (25) fra start.

Det er langt ifra de første kampene 25-åringen har spilt i den oransje drakten.

Den lovende forsvarsspilleren kom til bydelslaget fra Sogndal vinteren 2016, og fikk mye spilletid under Mons Ivar Mjelde året etter. En kamp mot Ull/Kisa på slutten av 2017-sesongen, gjorde imidlertid en brutal slutt på Austevolls opptur.

– Jeg fikk en dytt i foten i en løpsduell, og kjente med en gang at noe var galt.

MR-undersøkelsen i ettertid viste at korsbåndet var røket, og at Austevoll måtte holde seg borte fra fotballbanen i et år.

– Skaden kom på et tidspunkt i karrieren, hvor jeg for alvor var i ferd med å etablere meg i OBOS-ligaen. Det gjorde det ekstra kjedelig, sier han.

DEN GANG DA: 2017-sesongen ble en stor opptur for Sindre Austevoll, frem til skrekkskaden han pådro seg på tampen av året. Foto: Ørjan Deisz

Da Austevoll vendte tilbake på fotballen, var det for Brann 2 i 3. divisjon, før han ble hentet av daværende Sotra-trener Tommy Knarvik.

– Det ble naturlig å gå ned litt i nivå, for å bruke tid på å bygge seg opp igjen. Jeg var forberedt på å bruke den tiden jeg trengte. Tiden i Sotra har vært fin, og året vi har vært gjennom var veldig godt for meg. Det er noe jeg har vokst på, sier Austevoll.

– Revansjelysten

Den høyreiste forsvareren føler seg moden for å vende tilbake til det nest øverste nivået i landet.

– Jeg brukt tid på å bygge meg opp igjen etter skaden. Nå føler jeg at det riktig tidspunkt for meg å prøve meg på dette nivået igjen.

Austevoll lar seg motivere av måten oppholdet i Åsane endte sist.

– Det endte ikke slik jeg skulle ønske. Jeg ønsker sterkt å revansjere det, og vise at jeg har noe i OBOS å gjøre, sier han.

TILBAKE: – Åsane har en veldig ballbesittende spillestil, og det kler meg godt. Jeg har hatt gode samtaler med trenerne, og det prosjektet de har satt i gang er noe jeg virkelig ønsker å være med på, sier Sindre Austevoll. Foto: Paul S. Amundsen

Sindre Tjelmeland, som trener Åsane sammen med Morten Røssland, forklarer hvorfor de vil ha Austevoll som en del av sin spillerstall:

– Det er en fysisk spiller, som kan løse flere ulike roller både som midtstopper og på midtbanen, sier Tjelmeland, og legger til:

– Det som er avgjørende for oss er at han ikke er ferdig utviklet, og også er veldig tydelig på det selv. Det en spiller som ønsker å bli bedre, og det passer med vår kultur.

Austevoll er ikke den eneste Åsane-spilleren med en rykende fersk kontrakt. I helgen forlenget nemlig opprykkshelten Joakim Hammersland.

– Å få han med videre betyr veldig mye. I tillegg til at han er en god spiller, er han en kontinuitetsbærer som er viktig for de yngre spillerne. Han er et eksempel på at du kan fortsette å ta ukentlige steg gjennom mange år, sier Tjelmeland.

Erik Huseklepp spilte sammen med Austevoll i 1. divisjon. Han beskriver sin tidligere lagkamerat som en god duellspiller.

– Han ruver godt i luften, i tillegg til at han er en spillende midtstopper. Jeg tror også det var fornuftig å av ham å ta et steg ned i nivå, for å bygge seg opp igjen mot 1. divisjonsspill.

Det er et nivå Huseklepp mener Austevoll hører hjemme på.

Publisert:

Les også

  1. - Han kan hentes og sende Opdal på benken

  2. Tidligere Viking-spiller klar for Brann

  3. Tidligere Brann-spiller hjalp Fagermo til seier i Vålerenga-debuten

  4. «Jürgen Klopps avtrykk på Branns nye spillestil er svært tydelig»

  1. Åsane Fotball
  2. Fotball 1. div