Her tror Liverpool-kapteinen at han har avgjort derbyet. Så kom kontrabeskjeden

Everton og Liverpool spilte 2–2 i et høydramatisk Merseyside-derby i engelsk Premier League. Everton fortsetter dermed som serieleder.

Jordan Henderson trodde han hadde scoret 3–2-målet på overtid, men scoringen ble annullert.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Everton – Liverpool 2–2

Det var mye drama og nærmest som vanlig i Merseyside-derbyet på Goodison Park mellom Everton og Liverpool. Eneste forskjell fra tidligere møter var mangel på tilskuere. Kampen inneholdt flotte mål og mye dramatikk.

Mest dramatisk var det da Virgil van Dijk fikk en veldig tøff behandling av Everton-målvakten Jordan Pickford etter seks minutter.

Den engelske landslagsmålvakten burde kanskje hatt det røde kortet for sin brutale takling av van Dijk. Han taklet motstanderen i knehøyde, og nederlenderen ble liggende og vri seg i smerte.

Dommeren konfererte med Video Assistant Referee (VAR), men det var visstnok bare for å se at det var offside i forkanten av situasjonen.

Det endte med at nederlenderen måtte forlate banen med skade etter elleve minutter.

Les også

Liverpool totalt ydmyket: Verste kollaps på over 50 år

Hardt ut

Liverpool gikk hardt ut, og etter bare tre minutter hadde Sadio Mané satt fyr på Goodison Park da han i kjent stil hadde gjort 1–0 for gjestene. Mohamed Salah regisserte et flott Liverpool-angrep og fant Andy Robertson på venstrekanten. Backen fikk ballen videre til Mané som på en touch satte i ballen i nettaket.

James Rodríguez har en fryktet venstrefot og fikk vist det ved et par anledninger. Michael Keane raget høyest inne i feltet på en corneren Rodriguez venstrefot. Han satte utligningen etter 19 minutter.

Kort etter pause var Dominic Calvert-Lewin nær ved å sende de blå i føringen, men toppscoreren fikk ikke treff på ballen i duellen med Liverpool-målvakten Adrian.

Liverpool var nok litt preget av van Dijks tidlige exit, og Everton klarte å skape veldig gode scoringsmuligheter. Det var nærmest en liten kalddusj for hjemmelaget da Salah dukket opp etter 72 minutter.

Les også

Ny Liverpool-spiller virussmittet

Virgil van Dijk måtte ut med skade etter en hodeløs takling fra Jordan Pickford.

Engel

Jürgen Klopps mannskap som røk 2–7 for Aston Villa før landslagsoppholdet, hadde mye å bevise. 18 minutter før slutt sto Salah på riktig sted og banket ballen i mål på volley med venstrebeinet på en retur inne i feltet.

Pickford hadde også flere matchvinnende redninger da Liverpool forsøkte å drepe kampen.

Calvert-Lewis ble derimot en reddende engel da han steg i været og satte sin sjuende scoring for sesongen til 2–2.

Liverpool og Mané hadde flere gode muligheter mot slutten. Richarlison måtte derimot forlate banen etter 89 minutter etter en brutalt takling på Thiago. Det ble ikke lagt noe imellom i duellene.

Tre minutter ut i ekstratiden synes Liverpool-kaptein Jordan Henderson å bli matchvinner, men etter flere minutter ble scoringen annullert av VAR. Pasningslegger Mané hadde vært i offside.

– Resultatmessig er jeg fornøyd. Dette var av de beste bortekampene vi har spilt. Vi var dominerende mot et høytsvevende hjemmelag med stor selvtillit, men det var et par situasjoner som jeg ikke helt skjønner, sa Jürgen Klopp.

– Først var det taklingen av van Dijk hvor det ikke ble noe. Hadde det ikke vært offside så skulle det vært straffe. Så var det offside da Henderson gjør 3–2. Jeg vet ikke helt, sa en hoderystende Klopp. Vi burde vunnet, men gjorde det ikke, det må jeg akseptere, sa tyskeren.

– Hvordan er det med van Dijk? ble det spurt om etter kampen.

– Det ser ikke bra ut, men vi få se, svarte Klopp.

Publisert: