Vipers-profil kritisk til pengegapet i håndballen

Vipers-spiller og økonomistudent Marta Tomac (29) skjønner ingenting av at mennene får tre ganger så mye i reisestøtte for å delta i håndballens mesterliga.

Marta Tomac reagerer på de store forskjellene på støtte til herrer og kvinner. Foto: Tor Erik Schrøder

 • NTB
Publisert: Publisert:

VG har rettet søkelyset mot kjønnsgapet i håndballen etter at Det europeiske håndballforbundet skrev en rekordstor medieavtale verdt 5-6 milliarder kroner de neste ti årene. Der kommer det fram at det er store forskjeller både i bonus for poeng i mesterligaen og i reisestøtten som gis til klubbene.

Vipers Kristiansand får 10.000 euro i reisestøtte for å møte Krim i Slovenia. Samtidig får Elverum 30.000 euro i støtte for å reise til Portugal. Når det gjelder poeng, får mennene fem ganger så mye i bonus som kvinnene.

– Kanskje utgjør forskjellen i markedsverdier hva man får for hvert poeng, men jeg kan ikke forstå at det skal være så ulik reisestøtte til bortekampene. Den har vel ingen ting med det å gjøre. Veldig synd, sier Marta Tomac til VG.

Håndballpresident Kåre Geir Lio har gjennom samme avis varslet at Norge skal ta opp pengespørsmålet internasjonalt, og at forskjellen ikke er 2020 verdig.

(©NTB)

Les også

 1. Nora Mørk etter Vipers-debuten: – Jeg knakk sammen da jeg kom inn i garderoben

Publisert:
 1. Håndball
 2. Marta Tomac
 3. Vipers Kristiansand
 4. Likestilling

Mest lest akkurat nå

 1. Det snør - og denne gangen blir den liggende

 2. Åttende koronadødsfall ved SUS

 3. Stavanger letter på koronatiltak fredag

 4. Stakkars Bent Høie

 5. Vurderer å gjen­åpne serve­rings­steder og trenings­sentre

 6. Koronasmitte på Storhaug skole