Nora Mørk markerte seg i Norge-comebacket. Dette mener landslagssjefen at hun kan bli bedre på.

Nora Mørk er endelig tilbake på landslaget. – Jeg så glimt av det Nora er god for, sier Thorir Hergeirsson.

Nora Mørk var endelig tilbake på landslaget da Norge møtte Danmark.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over to år gammel

Torsdag var det norske kvinnelandslaget i gang igjen og spilte sin første kamp siden fjorårets VM. Flere meritterte spillere er tilbake i troppen, men én spiller fikk mer oppmerksomhet enn de andre: Nora Mørk ble kåret til verdens beste håndballspiller etter 2017-sesongen. Siden har hun bare spilte tre kamper for Norge. Mot Danmark var hun tilbake og markerte seg med fire mål.

Thorir Hergeirsson er fornøyd etter Mørks comeback, men peker også på ting som kan bli bedre.

– Hvilke svar fikk du i kampen mot Danmark?

– Jeg så glimt av det Nora er god for. I morgen (lørdag) møter vi Frankrike, et langt bedre lag. Det blir en god referanse. De har et sterkere forsvar og mer eksplosive spillere. Nora har en del å gå på sammenlignet med før skaden, som skudduttelling og skuddpresisjon. Og stabilitet, det å holde det høye nivået i lengre perioder i kampene. Det er typisk for spillere som har vært ute lenge. Det gjelder å skynde seg langsomt, ikke prøve å ta igjen alt på kort tid. Hun er frisk, men etter å ha vært ute så lenge, er det lurt å bygge stein for stein, sier landslagssjefen dagen etter triumfen.

Les også

Mørk tilbake til start etter 2010-debuten: – Jeg var mer nervøs og stresset da

16 måneder siden sist

Mørk var nylig tilbake etter en korsbåndsskade da hun i august i fjor skadet kneet på nytt og måtte opereres. I høst gjorde hun comeback for Vipers.

– Det er en prosess dette å komme tilbake etter så lang tid. Hun har tatt det steg for steg i Vipers, har spilt stadig lite grann mer og bedre, blitt mer stabil. Motstanden har også blitt tøffere etter hvert som hun har spilt i eliteserien, Champions League og nå landskamp.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson har flere stjernespillere tilbake på laget.

Hergeirsson avviser at Nora Mørk kan være mer forsiktig i dueller i frykt for nye skader.

– Det er umulig i en idrett som håndball. Når Nora spiller, er hun klarert for å gjøre det som kreves. Du blir fort avslørt dersom du har en skulder som ikke er bra og ikke tør å skyte. Da har du bare en halv spiller. I topphåndball er det slik at du «makser» når du er inne, og så går det an å styre belastningen med spilletid.

Nora Mørk har ikke spilt for landslaget på 16 måneder og har til sammen tre kamper for Norge siden 2017. I den perioden har landslaget utviklet seg.

– Både spillere og lag trenger utvikling og endring, og dermed kan roller endre seg. Hun står for mye av det hun har stått for før, men det er også nye i landslaget som hun ikke har spilt sammen med.

Les også

Hvordan takle konkurransen i et lag proppet av stjerner? På Norges beste håndballag vil over halvparten til enhver tid være misfornøyde med spilletiden.

Marit Malm Frafjord var tilbake i det norske forsvaret.

Flere tilbake fra skade

Islendingen har fått flere av sine tidligere stjernespillere tilbake, foruten Mørk var også Amanda Kurtovic, Veronica Kristiansen og Marit Malm Frafjord i aksjon mot Danmark. I desember er det VM.

– Hvordan er det å ha disse spillerne med seg inn mot et mesterskap?

– Klart det er lenge siden vi har hatt tilgang til bortimot de beste spillerne våre, det var i 2017. Det betyr ganske mye, og jeg merker det på treningene. Både nivået og erfaringen. I miks med unge og lovende er det viktig med erfarne ringrever.

Apropos erfarne ringrever: Heidi Løke måtte reise hjem fra Danmark på grunn av skade. Hun brakk nesen under VM i fjor og fikk en ny smell i torsdagens kamp. Ifølge Hergeirsson er det ikke forsvarlig for Løke å spille før nesen er undersøkt. I hennes fravær spiller Kari Brattset Dale og Marit Malm Frafjord.

Vilde Ingstad hentes inn som Løkes erstatter i troppen.

Les også

Foreldrene hadde ikke råd til at sønnen skulle begynne med idrett. Likevel ble han en verdensstjerne.

Ny samling i november

Norge fortsetter Golden League mot Frankrike lørdag og Montenegro søndag. Sistnevnte er også motstander i OL-kvalifiseringen i mars neste år.

I slutten av november samles Norge igjen til kamper, da mot Tyskland, Frankrike og Danmark. Denne turneringen spilles i Bergen.

VM går i perioden 3. til 20. desember, og alle kamper i Norge (sluttspillet inkludert) spilles i Trondheim. Slik det ser ut nå, vil det ikke være åpning for mer enn 200 tilskuere på tribunen pr. kamp.

To innledningsgrupper og en hovedrundepulje avgjøres i Danmark.

Publisert: