Nok en gang var han Starts viktigste mann. Nå mener Deumeland at laget må bli bedre.

Sju poeng av 12 mulige mot flere opprykkskonkurrenter er ingen dårlig fangst. Men Start-spillerne mener prestasjonene ikke har vært bra nok.

  • Steffen Stenersen
Publisert: Publisert:

– Det var en tøff kamp. Vi kommer fra en koronapause og løp og kjempet bra mot Aalesund. Så jeg tenker vi skal være fornøyd med det ene poenget.

Det sier Jonas Deumeland til Fædrelandsvennen.

Mot Ranheim var han igjen den solide sisteskansen Start trenger. Mot Ranheim var bortelaget til tider under hardt press, og ble flere ganger reddet av den tyske keeperen.

Jonas Deumeland i en av mange involveringer under kampen mot Ranheim. Foto: Roar Blåsmo-Falnes/Adresseavisen

Deumeland gliste over poeng da han traff Fædrelandsvennen i pressesonen etter kampen. Men er klar på at prestasjonene må bli bedre.

– Hadde du spurt meg før sesongen hadde jeg tatt de sju poengene basert på lagene vi har møtt. En ting er poeng, men prestasjonene må bli bedre, sier Deumeland.

– Du får ikke så mye hjelp fra de foran deg?

– Det starter lenger framme. Forsvarerne må også ha beskyttelse foran seg. Vi må se på hvorfor vi ikke klarte å skape en bedre samhandling mellom de seks spillerne framme. Mot Jerv var vi katastrofe. I dag er vi ikke så dårlige, men det er mye opp og ned. Skal vi oppnå suksess må vi stabilisere oss og holde et bedre nivå over tid, sier Deumeland.

Les også

Daniels dom: «Vanskelig å se hva Start ønsker å få til»

Les også

Deumeland best på svak Start-børs.

Sju ganger tidligere har Start vært i 1. divisjon på 2000-tallet. Tre av de sesongene har de tatt mer en sju poeng på de fire første kampene.

Eirik Schulze fløy høyt og skaffet Start straffe. Etter kampen var han enig i at prestasjonene ikke var all verden.

– Det er ikke all verden. Vi sliter fortsatt med å få grunnspillet til å fungere. Men det står ikke på innsatsen og vi klarer å jobbe oss inn i det, sier Schulze.

– Hva er det som ikke stemmer?

– Vi har slitt i alle kampene. Det handler om relasjoner og la ballen gå på få touch og finne hverandre fortere. Vi er ikke helt bestemte og det blir litt nøling. Men det er fint å vite at man har litt å gå på selv om man har plukket poeng, sier Schulze.

Når vi spør Start-trener Joey Hardarson om prestasjonen mot Ranheim, svarer han:

– Jeg synes vi var veldig gode de første 15–20. Så mister vi momentum og får ikke rytme i det. Vi justerer, prøver å spille litt enklere, uten at det blir så veldig effektivt. Men vi fikk en straffesituasjon og fikk noen farligheter i bakrom. Men det ble for sjelden, sier Hardarson.

– Er du bekymret over hvor lite dere skaper?

– Nei. Vi kommer fra en god kamp mot Aalesund der vi skaper ni store sjanser mot det beste laget i ligaen. Så er det utgangspunktet vi hadde med karantene, en tøff kamp mot Aalesund og opp hit og spille i 30 grader. Det koster krefter, sier Hardarson.

Han mener ett poeng under omstendighetene, spesielt med Matias Belli Moldskred og Mohamed El Makrini ute, er sterkt.

– Helt klart. Det er soleklart et av de tre-fire beste lagene i ligaen. Det er sterkt å reise hit og ta poeng, sier Hardarson.

Publisert:
  1. IK Start
  2. Fotball

Mest lest akkurat nå

  1. 50 vaksinedoser i Stavanger gikk utenom prioriteringslista

  2. Her skal du snart få sti av saueull

  3. Gir ros til utesteder og gjester i Stavanger

  4. – Noe av det største som har vært i fjorden her

  5. «Viking-trenerne så faresignalene, men gjorde ingenting. Det gjør tapet for Sandefjord enda verre»

  6. Funnet av helikopter etter leteaksjon i Sirdal