Flere pågrepet i politiaksjon mot Barcelona

Tidligere Barcelona-president Josep Maria Bartomeu er blant flere som mandag morgen ble pågrepet i forbindelse med den såkalte «Barcagate»-saken.

Josep Maria Bartomeu ble pågrepet mandag morgen.
  • NTB
Publisert: Publisert:
Barcelona etterforskes av politiet.

Det melder blant andre avisen Marca og nyhetsbyrået AFP, som siterer en polititalsmann.

Katalansk politi gjennomførte mandag formiddag omfattende søk i den spanske storklubbens lokaler. Cadena Ser var først ute med opplysningene om politirazziaen. Ifølge radiokanalen har politiet i Catalonia etterforsket klubben i flere måneder.

På bakgrunn av denne etterforskningen ble Bartomeu pågrepet, angivelig i sitt eget hjem. Han satt ifølge DPA i avhør mandag ettermiddag.

Flere pågrepne

I tillegg til Bartomeu skal flere involverte være arrestert, ifølge AFP. Marca peker på følgende personer: Tidligere administrerende direktør Óscar Grau, Roman Gómez Ponti, som hadde ansvar for det juridiske, og Bartomeus høyre hånd Jaume Masferrer.

Avisen AS skriver at deler av klubbkontorene ble stengt av mens politiet gjennomfører sitt søk.

– FC Barcelona samarbeider fullt ut med de juridiske myndighetene og politiet for å klargjøre fakta og materiale som er en del av etterforskningen. Informasjonen og dokumentene som politiet ber om, er strengt knyttet til detaljer som er relevante for saken, skriver klubben i en uttalelse.

– FC Barcelona uttrykker sin største respekt for den rettslige prosessen og for prinsippet om at alle menneskene som er innblandet i denne etterforskniningen, er uskyldige til det motsatte er bevist.

Svertet Messi

«Barcagate» er avsløringen av at daværende klubbpresident Bartomeu angivelig brukte 1 million euro på et PR-selskap for å styrke sitt eget rykte. Selskapet I3 Ventures er beskyldt for å ha brukt falske sosiale mediekontoer for å diskreditere opposisjonen ved å uttrykke synspunkter som gikk imot klubben.

Noen av disse personene skal ha vært spillere som Lionel Messi og Gerard Piqué, samt tidligere trener Josep Guardiola. Disse beskyldningene har klubben benektet i en offisiell uttalelse. Klubben sa også opp avtalen med I3 Ventures dagen etter avsløringen.

Bartomeu og hans styre trakk seg i fjor på grunn av konflikten rundt stjernespilleren Messi. Klubben har siden vært preget av politisk uro og press fra en omfattende gjeld som følge av koronaviruspandemien.

Politiaksjonen skjer mindre enn en uke før en ny klubbpresident i Barcelona skal velges.

Publisert:
  1. Barcelona
  2. Lionel Messi
  3. Catalonia

Mest lest akkurat nå

  1. Stor vannlekkasje på Storhaug – flere oversvømte kjellere

  2. Nekter å fjerne hekk, kan få bot på 1000 kroner dagen

  3. Da demensen tok ordene fra Atle, sluttet mange å snakke til ham. – Jeg opplevde at folk krysset veien for å unngå oss

  4. Navn på omkommet frigitt etter båtulykke

  5. – Har ikke lyst til å miste noen jeg er glad i

  6. Et enkelt Messenger-spørsmål fra en slektning ble til et mareritt for Rune Nedrebø