Da Thorir innså hva Norges stortalent ble utsatt for, ble han frustrert

Også danske eksperter reagerte på episoden med Kjerstin Boge Solås (18).

Thorir Hergeirsson var ikke fornøyd med behandlingen Kjerstin Boge Solås fikk før møtet med Danmark.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Danmark - Norge 20–22

Søndag ble det mer jubel for de norske håndballjentene da Danmark ble slått 22–20 i Helsingborg. Det betyr at Norge langt på vei har sikret en plass i semifinalen.

Etter kampen var landslagssjef Thorir Hergeirsson lettet, men så forbedringspotensial for det norske laget. Før kampstart var det derimot en episode som gjorde islendingen svært oppgitt.

Les også

Norge rotet nesten bort seieren: - Det ble ubehagelig

Måtta ta pause

Norge yngste spiller, Kjerstin Boge Solås (18), måtte nemlig ta en pause fra sin forberedelse. Årsak: Dommerne ville se bandasjen på låret hennes for å forsikre seg om at den matchet resten av tøyet, sånn som regelverket krever.

Stortalentet var lydig, tok av buksen og gjorde som dommerne sa, men Thorir Hergeirsson virket ikke veldig fornøyd med episoden, og at EM-debutanten fikk et avbrekk fra oppvarmingen.

Hergeirsson slo blant annet oppgitt ut med armene i samtale med delegatet.

Danske TV 2 har også omtalt saken. Og i avisen reagerer danske eksperter voldsomt på dommernes krav.

Dansker reagerer

– Det er en katastrofe, at man under oppvarmingen skal trekke ut en spiller og begynne å undersøke noe. De er profesjonelle idrettsfolk, som forsøker å komme i fokus før kampen. Det er så amatørmessig av EHF, sier den danske håndballegenden Jan Pytlick ifølge avisen.

Freste: Jan Pytlick var alt annet enn imponert over behandlingen av det norske stortalentet.
Les også

Slik er veien videre i EM for håndballjentene

–Det er jo håpløst. Det er en spiller, som har fått på en bandasje, og så går vi ned på detaljnivå og hvilken farge det har, følger håndballekspert Trine Nielsen opp.

De nye klesreglene fra EHF har skapt irritasjon blant flere lag. Blant annet risikerer Sverige bot etter at Nathalie Hagman burde både knebeskytter og leggebeskytter samtidig. Grunnen til truselen var at EHF synes det så ut som en lang strømpe, skriver Aftonbladet.

Kjerstin Boge Solås er Norges yngste spiller i et EM siden Mette Davidsen. Hun var ikke på banen i 22–20-seieren over Danmark, et oppgjør der Norge storspilte defensivt, men til tider slet med avslutningene.

– Vi slipper danskene inn på oss, og det stresser oss litt. Det er veldig bra innimellom når vi gjør de rette tingene, men vi blir litt hete. Jeg må se litt på det. Men vi ror oss i landet på forsvar og målvakt, oppsummerte Thorir Hergeirsson til TV3 etter kampen.

Les også

Hergeirsson om lårvarmer-diskusjonen: - Fullstendig uakseptabelt

Landslaget tok selv kontakt

Teamadministrator for håndballandslaget, Grethe Ingels, avviser derimot påstanden om at EHF-delegatene skal ha dratt Kjerstin Boge Solås ut av oppvarmingen.

– Jeg tok kontakt med en EHF-delegat, for å sørge for at bandasjen ble godkjent. Slik skulle vi slippe bråk under kampen. Det var vi som tok initiativet, sier Ingels når vi tar kontakt mandag formiddag.

Publisert: