Disse nordmennene skal sykle Vuelta a España

Fabio Aru seiler opp som én av favorittene til å vinne Vuelta a España. Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm skal hjelpe italieneren gjennom brasene.

Vegard Stake Laengen og Sven Erik Bystrøm er klare for Vuelta a España.
  • NTB
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Lørdag starter det tredje av Grand Tour-rittene i internasjonal sykkelsport, denne gang med to nordmenn på startstreken. De neste tre ukene skal Bystrøm (26) og Stake Laengen (29) gjennom totalt 3271,4 kilometer på spanske landeveier.

Mye handler om å gi lagkaptein Aru best mulig forutsetninger i kampen om en framskutt sammenlagtplassering. Italieneren vant Vueltaen i 2015. Samme år ble han nummer to i Giro d'Italia. Denne sesongen har imidlertid vært av det magre slaget.

En opptur i Spania med norsk assistanse vil redde mye. Bystrøm, som er Alexander Kristoffs faste treningskamerat, og Stake Laengen har fått i oppgave å gjøre grovjobben for UAE-laget samt beskytte lagkapteinen på de flate etappene.

– Med bidraget fra den norske duoen Laengen og Bystrøm kommer vi til start med et robust lag, sier teamsjef Joxean Matxin.

Klatrepreget Vuelta

Han er tydelig på at Aru er mannen det skal sykles for. Med i laget er samtidig også irske Daniel Martin, som til slutt endte på åttendeplass i Tour de France. Underveis tok han også en etappeseier og ble kåret til rittets mest angrepsvillige rytter.

I Vueltaen skal Martin gå for etappeseier på de etappene som har en profil som passer ham godt.

De heteste sammenlagtkandidatene må på sin side sørge for at klatreformen er intakt. Ikke mindre enn ni av de 21 etappene avsluttes med en klatring. Det er ikke uvanlig i Vuelta-sammenheng.

Fabio Aru vil svært gjerne vinne Vuelta a España.

Et ytterligere pluss for klatrerne er det at årets utgave av rittet ikke byr på spesielt mange kilometer på temposykkelen. I tillegg til den åtte kilometer lange prologen skal det sykles 32 kilometer tempo på etappe nummer 16.

– Dette blir en taktisk åpen Vuelta. De ni toppavslutningene er alle egnet til angrep, sier UAE-kaptein Aru.

  • Så du Kristoff-trekket som ble hyllet av treneren: – Helt genialt.

Har slikket sårene

I favorittsjiktet er han i særdeles godt selskap selv om Tour de France-vinner Geraint Thomas og Sky-lagkompis Chris Froome glimrer med sitt fravær. Froome vant fjorårets Vuelta a España.

Med er heller ikke Tour-toer Tom Dumoulin og den franske stjernen Romain Bardet. I stedet retter mange pekefingeren mot Richie Porte, Simon Yates, Nairo Quintana og Vincenzo Nibali når favorittene skal nevnes.

Også Astana-rytter Miguel Ángel López er et hett navn.

Porte, som tidligere denne uken offentliggjorde at han forlater BMC til fordel for Trek-Segafredo neste sesong, har til gode å lykkes fullt ut i et treukersritt. Ulykkesfuglen har veltet ut av de to siste utgavene i Tour de France.

Veltet i Frankrike gjorde også Vincenzo Nibali. Den italienske stjernen, av sine fans kalt «Haien fra Messina», måtte i etterkant gjennom en ryggoperasjon, men skal nå være restituert.

Vuelta-publikummet kan for øvrig også se fram til å få se Peter Sagan. Slovaken, som er sykkelsportens største rockestjerne, pådro seg også skader i et stygt rundkast under Tour de France, men kom til mål og sikret seg poengtrøya.

(©NTB)

Publisert:

Mest lest akkurat nå

  1. Lagde sine første donuts hjemme i karantene. Det har blitt million­butikk

  2. Nå stenger de Gamlingen igjen: – Veldig kjedelig

  3. Politiet tror motor­sykkelen kjørte i bilen bak­fra

  4. Slik fikk Lars Berland helikopteret sitt hjem fra Guate­mala til Strandgata

  5. Hun kan bli Stavangers neste ordfører: – Blir særlig viktig å prioritere de midlene vi har til rådig­het

  6. Alle fikk korona­penger. Alle gikk med over­skudd. Bare én betalte tilbake