På dette punktet er Norge og Sverige helt uenige med våre nærmeste naboer

Liverpool topper listen i kun tre land i verden. Sjekk hvor.

RIVALENE MØTES: Søndag møtes Manchester United og Liverpool til toppkamp på Old Trafford. Til venstre United-manager Jose Mourinho, sammen med Liverpools Jürgen Klopp. Foto: Phil Noble / Reuters

 • Roar Lyngøy
  Roar Lyngøy
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Det London-baserte selskapet Verve Search har sett på hvor majoriteten av Premier League-supporterne befinner seg i verden, og hvilke lag som er mest populære i hvert enkelt land.

Ser man på hele verden er Manchester United suverent størst. United dominerer både i Europa, Asia og Nord-Amerika.

Les også

Graham Taylor er død

Ikke uventet har Verve funnet ut at Manchester United er det Premier League-laget som har flest tilhengere både i Norge og Sverige. I våre naboland Danmark og Finland er derimot Liverpool størst. Merseyside-klubben er kun størst i ett land til i verden, nemlig Uruguay.

2 milliarder Facebook-brukere

Dataene er hentet ved hjelp av Facebook Audience Insights, som igjen har gjort det mulig å utforske aktiviteten til 2 milliarder Facebook-brukere.

Sportslig suksess er selvsagt avgjørende for hvor mange fans et lag får. En annen ting som har mye å si, er om landet har hatt spillere i den enkelte klubb. Manchester United har hatt en rekke norske spillere på laget, som Ole Gunnar Solskjær, Henning Berg og Ronny Johnsen.

Verve sine funn samsvarer med medlemstallene til Supporterunionen for Britisk Fotball. Manchester Uniteds norske supporterklubb hadde per 31. mai 2016 drøyt 40.000 medlemmer. Men Liverpool var ikke langt bak med nesten 38.000 medlemmer.

Les også

Denne listen topper Liverpool

City topper i Jemen

I Danmark og Finland derimot kåres altså Liverpool til det mest populære laget. Det forklares blant annet med at klubben har hatt stjerner som Jan Mölby (Danmark) og Sami Hyypiä (Finland) på laget.

Det finnes også andre unntak fra regelen om at United er laget. I Portugal heier man mest på Chelsea – Portugal har ifølge studien den høyeste konsentrasjonen av Chelsea-supportere på verdensbasis. Dette skyldes selvsagt manager Jose Mourinhos to opphold i London-klubben.

Også i Italia er Chelsea favorittlaget blant dem som følger Premier League. Ikke bare har de en italiensk manager i dag, Antonio Conte, men en rekke italienere har vært innom klubben. Chelsea er en klar toer på verdensbasis, ifølge studien.

Hva så med Manchester City? De er mest populære av Premier League-lagene i to land: Nicaragua og Jemen. Tottenham topper i ett land, nemlig Ukraina.

HER ER ELITESERIEKLUBBENES OVERGANGER FØR 2017-SESONGEN:

Publisert:
 1. Manchester United
 2. Liverpool FC
 3. Chelsea FC
 4. Supporter
 5. Premier League

Premier League

SVUTMP
1Manchester City32235467234474
2Manchester United30179458332560
3Leicester City31175953361756
4West Ham United31167850371355
5Chelsea31159750311954
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Koronasmittet person død ved SUS. 33 nye har fått påvist smitte

 2. Kan komme løsning i lønnsoppgjøret i ettermiddag

 3. Kortene legges på bordet etter årevis med rus­problemer

 4. Moren hans var angiver for nazistene: – Hun kom med noen korte kommentarer om noe hun hadde vært med på

 5. Soppen vokste ut av huset, og sam­boeren sa stopp. Men det var bare begynnelsen

 6. Gutt falt i snøhule på Gilja