Van Gaal roser unggutten som satte fyr på United: - Han fortjener suksessen

Manchester United tok en ny seier etter sesongens åttende kamp uten å slippe inn mål. Nå har de ett poeng opp til byrival Manchester City.

FØRSTE UNITED-SCORING: Jesse Lingard jubler etter å ha satt inn 1-0 mot West Bromwich.
 • Eirik Løkkemoen Bjerklund
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Et uinspirert Manchester United-lag gjorde akkurat det de måtte mot West Bromwich. Ungutten Jesse Lingard ble den store helten da han satte inn kampens eneste scoring sju minutter ut i 2. omgang.

United-vingen skrudde vakkert inn 1-0 fra lang hold etter en svak klarering fra West Bromwich-spiller Chris Brunt. På overtid ekspederte toppscorer Juan Mata inn 2-0 på straffespark.

Dermed ble det tre viktige poeng for Louis van Gaals menn, som har måttet tåle mye kritikk blant fansen, samt i mediene, for manglende offensiv fotball denne sesongen.

Les også

Louis van Gaal til Roar Stokke: - Hva gjør du her?

Les også

Her har Rooney avsluttet en 955 minutter lang måltørke

− Vi er veldig glade for at vi scoret. Jesse Lingards mål var vakkert, sa Louis van Gaal til tv-kanalen BBC etter kampslutt.

Til klubbens egen tv-kanal MUTV fortsatte nederlenderen å rose den unge kantspilleren.

− Han fortjener suksessen. I dag spilte Lingard veldig godt.

Juan Mata roser sin unge rekkekamerat på midtbanen. Spanjolen spår at dette definitivt ikke er det siste vi ser av Lingard i rød drakt på Old Trafford..

− Vi er glade på Jesses vegne. Han er en bra fyr, som definitivt har kvaliteter som gjør han kan bli en suksess her, sa midtbaneeleganten til MUTV etter kampen.

Kritikerne fikk vann på mølla

I et intervju vist på TV2 før kamp fikk Louis van Gaal spørsmål om United trengte å få en positivt og angrepsrettet start.

— Nei… Vi spiller alltid angrepsrettet fotball, svarte nederlenderen syrlig.

Kritikerne fikk likevel vann på mølla over å se Manchester Uniteds førsteomgang. Selv om hjemmelaget hadde ballen klart mest, viste kampbildet at et United uten tempo hadde mange pasninger uten å komme til det helt store mot et ultradefensivt West-Bromvich-lag.

Dermed var det langt mellom høydepunktene, selv om van Gaals menn burde ledet til pause. Bastian Schweinsteiger fant Wayne Rooney med en stikker, før sistnevnte flikket ballen videre til Juan Mata. Den spanske landslagsspilleren hadde svært spiss vinkel, men gjorde det eneste rette: Prøvde å curle ballen i lengste hjørnet. Dessverre for hjemmelaget skrudde ballen halvannen til side for den lengste stolpen.

Har sluttet å score i 1. omgang

Like før pause kunne Anthony Martial sørget for den forløsende scoringen da en vakker vending ble fulgt opp av en ordinær avslutning som West-Brom-keeper Boaz Myhill hadde få problemer med å bokse vekk.

Dermed var det 0-0 til pause i femte Manchester United-kamp på rad – United har ikke maktet å score i en førsteomgang på seks strake kamper.

Men det skulle ikke gå mange minuttene av 2. omgang før hjemmelaget tok ledelsen.

Første Premier League-scoring

Med mange pasninger uten å skape noe, måtte det en West Bromvich-spiller til for å assistere en scoring. Riktignok gjorde Anthony Martial mye av forarbeidet, men hans innlegg nådde kun hodet til Chris Brunt. WBA-spillerens svake klarering fant Jesse Lingard like utenfor 16-meteren. 22-åringen brukte ett touch for å legge ballen til rette, før han bredsidet ballen i det lengste hjørnet.

Scoringen var Lingards første Premier League-scoring for barndomsklubben.

Manchester United fortsatte med å ha mye ball uten å ha det siste stinget, noe som gjorde at West Bromvich holdt seg inne i kampen.

Kjempesjanse til gjestene - Mata avgjorde

Og da West Bromwich fikk sin første mulighet, burde Saido Berahino gitt hjemmelaget en real kalddusj. Et innlegg fra Craig Dawson fant Berahino mutters alene på ti meter, men sistnevnte hamret ballen over målet til David de Gea.

På overtid fikk Juan Mata muligheten til å avgjøre kampen fra straffemerket, da Anthony Martial ble felt av Gareth McAuley. Sistnevnte ble straffet med rødt kort, West Brom ble straffet av en straffescoring.

2-0 betød tre fortjente poeng for Uniteds toppscorer, da Juan Mata satte inn sesongens fjerde i seriespill. Dermed har den røde delen av Manchester heng på toppen av serietabellen. Mata vil ikke røpe straffetaktikken sin overfor MUTV.

− Det kan hende noen av keeperne ser dette, smilte han i pressesonen etter kampen.

Før byrival City og Arsenal spiller søndag er United ett poeng bak på sin fjerdeplass, bak overraskelseslaget Leicester.

Publisert:
 1. Engelsk fotball
 2. Premier League
 3. Manchester United
 4. West Bromwich Albion FC

Premier League

SVUTMP
1Chelsea86111631319
2Liverpool85302261618
3Manchester City85211631317
4Brighton & Hove Albion843185315
5Tottenham Hotspur8503912-315
 • Champions League
 • Europaliga
 • Nedrykk

Mest lest akkurat nå

 1. Sira Kvinas største magasin er mer enn halvert. Nå ses villreinens gamle trekkvei

 2. Nå får du 1200 kroner for fire piggdekk i Stavanger

 3. 68 Nortura-ansatte mister jobben på Forus: – En ned­slående beskjed

 4. – Aftenbladets forside er ikke avisen verdig

 5. Den draps­siktede fra Kongs­berg bodde i Stav­anger

 6. Lokal trio tatt ut på landslaget