Høgmos prosentregning: Så sannsynlig er norsk EM-jubel

Per-Mathias Høgmo mener Norge har 50 prosent sjanse til å ta seg forbi Ungarn.

I hjemlige omgivelser møtte Per-Mathias Høgmo pressen søndag, etter at det ble klart at Norge møter Ungarn i EM-play-off.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

JELØYA (Aftenposten): I gangavstand fra hjemmet på Jeløya kom Høgmo til Sjekta Båtforening søndag formiddag for å gi sine kommentarer til at Ungarn blir motstander i EM-play-offen. Om det var den motstanderen han hadde valgt om han hadde fått bestemme selv, ville han ikke svare på, men han sier dette til Aftenposten om å få hjemmekamp først.

— Å møte et ukjent lag hjemme først har sine fordeler. I tillegg vil laget som har hjemmekamp til slutt føle trøkket rundt det. Vi gleder oss til å møte Ullevaal-publikumet igjen, sier Høgmo, som gjør det torsdag 12. november kl. 20.45. Returen i Budapest spilles søndag 15. november på samme tidspunkt.

- Hva vil være et godt resultat å ta med seg?

— Det gjenstår å se, men det er alltid gunstig ikke å slippe inn mål hjemme. Vi har gode erfaringer mot å spille kvalifisering borte. For eksempel vant vi kontrollert mot Bulgaria på bortebane.

BLOGG: Derfor er dette tidenes mulighet for Norge.

50/50

Alle eksperter har vært samstemte i at Ungarn ville være det gunstigste laget å møte i play off. Høgmo var taktisk og ønsket ikke å fyre opp under «letteste»-teorien.

— Ungarn har et rutinert lag som hadde 29,2 år i snitt i den siste kvalikampen. De har sluppet inn lite, men også scoret lite. Ellers vet vi at de er taktisk gode., men den ordentlige kartleggingen begynner ikke før nå.

- Var dette det beste laget vi kunne trekke?

— Vi gikk ikke inn i den dype analysen før det var klart. Nå starter jobben med å kartlegge motstanderen. Det vi vet er at Ungarn var nær ved å bli beste treer, mens vi var 17 minutter fra å vinne gruppen. Vi må regne med at det blir to tette og jevne kamper. Ungarn er ranket foran oss på UEFA-rankingen, mens det er nokså jevnt på FIFA-rankingen. Vi snakker nok om 50/50-mulighet.

Les også

Erik Thorstvedt: - Norge har hatt maksimal flaks

Har ting på gang

På hummerfiske utenfor Jeløya har Høgmo foreløpig fanget syv av havets kardinaler. Han har en god følelse for fangstmulighetene på grønt gress neste måned.

— Det som har gledet meg mest i kvalifiseringen er at vi har vært dyktige til å løse de oppgavene vi har måttet løse. Nå er det bare å håpe at alle holder seg skadefrie frem til play off, at de som er skadet blir klare igjen og at enkeltspillere melder seg på, sier landslagssjefen og rusler hjem til første økt med analyse.

Publisert: