Ny forsvarsfirer når Sandnes Ulf møter EIK

Sandnes Ulf stiller med tre av fire helt nye fjes i forsvarsfireren og en x-faktor på midtbanen til treningskamp mot EIK på Bogafjell fredag kveld.

Ári Mohr Jónsson fra Færøyene blir å se på venstre back når Sandnes Ulf møter EIK på Bogafjell fredag kveld.
 • Egil Ø. Nærland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

SANDNES: Nykommerne i lyseblått og det faktum at EIK er forsterket med to av fjorårets Sandnes-spillere, Roy André Miljeteig og Jørgen Olsen Øverås, pirrer litt ekstra før årsdebuten.

– Vi setter søkelys på forsvarsarbeid og forsvarsfireren, opplyser Sandnes-trener Bengt Sæternes til Aftenbladet.

– Det er der vi har flest nye, tilføyer han.

Det betyr at du først som sist kan vende deg til Ari Mohr Jónsson, Shola Akinyemi, Daniel Edvardsen og Herman Kleppa i den lyseblå backrekken.

Og Erixon Danso, x-faktoren, men han skal skape og lage mål, ikke primært hindre.

Ny høyreback er usikker

Høyrebacken Daniel Edvardsen som kom fra Bodø/Glimt i vinter, er den eneste usikre, 26-åringen sliter med en liten overbelastning og utsetter kanskje debuten én uke.

Les også

Sandnes Ulf tror på Viking-effekt og øker budsjett

– Vi har mange interessante typer som kan bekle offensive posisjoner, mange midtbanespillere. Der har vi muligheter til å bytte, endre litt på spillemåten og oppsettet.

– I backfireren blir mange nye enten vi bruker de som har kommet til eller rokerer internt, sier Sæternes som sannsynligvis starter med disse fire fra venstre mot høyre:

Ári Mohr Jónsson (fra HB Thórshavn), Akinshola Akinyemi (fra Fredrikstad), Jasmin Bogdanovic (spilte de siste kampene i fjor) og Herman Kleppa (kom fra Viking).

Danso for én omgang

Kantspillerne Erixon Danso er den mest spennende nykommeren så langt. Nederlenderen oppfostret i Ajax-systemet med aner fra og landskamper for Aruba (Karibien), viste seg skikkelig frem for Sæternes & co. da han banket inn Jervs andre scoring i Grimstad (Sandnes Ulf tapte 2–0).

– Han spiller andre omgang, lover Sæternes som også gleder seg til å se den unge trønderen Vegard Østrått Erlien.

Les også

Rosenborger fikk et iskaldt møte med Sandnes

Vegard Østått Erlien (ex Rosenborg) og Akinshola Akinyemi (ex Fredrikstad) har fått et kaldt møte med Sandnes, begge gleder seg til fredagens kamp.

Kaptein Nicolai Kornum Geertsen er en av hele ti fra forrige sesong som er borte. Sæternes har ikke bestemt hvem som overtar anførerbindet.

– Vi mangler spillere og venter til vi har fylt opp hele troppen, men det kan gjerne bli én av de to som allerede er i kapteinsgruppen, Axel Kryger eller Remi Johansen, sier Bengt Sæternes.

Vil hente midtbanespiller og spiss

20-åringen Axel Kryger er en av flere som kan dekke mange posisjoner, blant annet som midtstopper, mens for eksempel Kristian Brix kan spille i samtlige posisjoner med unntak av midtstopper.

Derfor konsentrerer Sandnes Ulf seg nå først og fremst om å hente en rutinert midtbanespiller samt spiss.

Les også

Nå må fotballsjefene ta sitt oppgjør med hets og trakassering

EIK har gjort store endringer

Trener Ólafur Örn Bjarnason har som kollega og tidligere medspiller i Brann, Bengt Sæternes, gjort store utskiftninger i A-troppen.

Foruten Olsen Øveraas og Miljeteig fra Sandnes Ulf, har han blant annet hentet to nye keepere, Nicolai Larsen Berg fra Vindbjart med fortid i Odd, og Daniel Hagen fra Byåsen med fortid i Rosenborg og Ranheim.

– Det er alltid litt spesielt med årets første kamp. Det er første gang på veldig lenge at spillerne skal spille elleve mot elleve. Det er noe vi ser frem til, sier Bjarnason til klubbens nettsider.

Les også

Tidligere Sandnes Ulf- og Ranheim-spiller klar for EIK

– Jeg forventer selvsagt ikke at alt skal gli slik vi ønsker. Det er ikke mulig i den første kampen. Men jeg håper vi fremstår som et lag, og at vi viser gode tendenser, og at vi fremstår tydelige i vår spillestil, tilføyer islendingen.

En skadeproblemer i vinter gjør at han må unnvære Mads Nørby Madsen, Henning Romslo og Kenneth Grande, men får Mathias K. Perttamo tilbake mot Sandnes Ulf.

Startopppstillingen venter Bjarnason med.

Disse starter

Sæternes og Sandnes Ulf begynner i utgangspunktet slik:

4–4–2: Saku-Pekka Sahlgren - Ári Mohr Jónsson, Akinshola Akinyemi, Jasmin Bogdanovic, Herman Kleppa - Remi Johansen, Axel Kryger, Andreas Dybevik, Kristian Brix - Kent Håvard Eriksen, Roger Blokhus Ekeland.

Publisert:
 1. Sandnes Ulf
 2. Fotball 1. div
 3. Remi Johansen
 4. Bogafjell

Mest lest akkurat nå

 1. Ombo uten strøm i tre timer

 2. Gjesdal-ordføreren har fått ny kreftbeskjed: – Et hardt slag i mellomgulvet

 3. Kjørte på elsparkesyklist i fotgjengerfelt – får beholde førerkortet

 4. – Derfor smalt det godt på mange treninger

 5. «Regjeringen er villig til å gjøre hva som helst for å bekjempe strømkrisa – bortsett fra det som virker»

 6. Viking har signert ny spiller