Drillo: - Kan bli tre endringer

Landslagstreneren varsler bytter før Sveits-kampen.

Egil Olsen ser for seg endringer til kampen mot Sveits.
  • Mette Bjerkaas
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over ni år gammel

ULLEVAAL STADION (Aftenposten.no): — Det er ikke sikkert vi stiller med samme 11-er som mot Kypros. Sannsynligheten er stor for at vi ikke gjør det, sier Egil «Drillo» Olsen under søndagens pressetreff på Ullevaal Stadion.

Landslagssjefen ser for seg opp til tre bytter til tirsdagens kamp.

— Det er to kamper på få dager. Friske ben kan gjøre utslag, begrunner Drillo de eventuelle endringene med.

22 friske spillere

Søndag stilte 22 av 23 spillere på treningen på Ullevaal. Tidligere i uken lå Omar Elabdellaoui syk, nå er det Fredrik Semb Berge som holder sengen på grunn av forkjølelse. Håvard Nordtveit trente søndag for fullt etter lårhønen som gjorde at han måtte se Kypros-kampen fra tribunen.

— Det kjennes ut som jeg spilleklar nå. Jeg holdt på litt med ball i går og føler meg enda bedre i dag, forteller 23-åringen.

Han mener han kan bidra med defensiv trygghet i laget.

— Ingen vet hvem som starter mot Sveits. Vi får først se hva sjefen selv har i tankene så får vi ta arbeidsoppgavene deretter.

Pedersen tilbake i fotballsko

Marcus Pedersen har vært satt ut av en vond hæl, og har ikke trent normalt hele uken. Lørdag var han tilbake på gresset og med ball og fotballsko. Søndag var det mer fotballaktivitet for spissen.

— Man bruker foten mye når man spiller fotball. Jeg kjenner det når jeg går og ekstra godt når jeg slår hælen ned i gresset. Det blir bedre og bedre, men det går tregt, sier Pedersen.

I starten av søndagens trening sto Pedersen og slo pasninger med fysioterapeut, Roar Robinson, mens resten av laget holdt på med andre øvelser.

— Marcus må tåle å kjenne det litt. Spørsmålet er om det hindrer ham for mye. I dag blir det gradvis mer fotballaktivitet på ham utover treningen så får vi se om han tåler det, forteller landslagslege Thor Einar Andersen, som ser lyst på tirsdagens kamp for Pedersens del.

Selv er 23-åringen litt mer tilbakeholden med tanke på spill mot Sveits.

— Jeg håper jeg er spilleklar til tirsdagen, sier Pedersen.

Best bakerst

Norges fem bakerste menn kom best ut av Kypros-kampen og det var ingen tydelig beste spiller på det norske laget, ifølge Drillos analyse av Kypros-kampen. Under lørdagens pressetreff uttalte han at en håndfull spillere spilte under pari på fredag. Tirsdag gjester gruppeleder Sveits Ullevaal. Norge er avhengig av poeng for å holde liv i drømmen om VM-sluttspill i Brasil neste sommer.

Publisert: