Det er blitt snakket om krise, men nå stråler Barcelona og Messi

Lionel Messi med hat trick mot byrivalen da Barcelona stakk fra Real Madrid.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Barcelona-Espanyol 5–0

Det har vært så mye negativitet rundt Barcelona denne sommeren, at det er lett å glemme to faktum:

At de fortsatt er et av verdens beste fotballag. Og at de fortsatt har Lionel Messi.

Fotballverden ble påminnet dette lørdag kveld, da byrival Espanyol ble beseiret etter tre scoringer av den argentinske trollmannen.

Nå har Barcelona pott etter tre kamper, de har fire poeng ned til rival Real Madrid, og de har til gode å slippe inn mål.

Krisestemning

Bråket rundt Barcelona startet da ryktene om Neymars fremtid begynte å svirre for fullt. Til slutt ble utkjøpsklausulen på over 2 milliarder kroner utløst, og den brasilianske stjernen gikk til franske Paris Saint-Germain.

Overgangen fikk kritikken mot ledelsen til å blusse opp. Og at Paulinho ble hentet fra kinesisk fotball for nesten 400 millioner kroner, fikk mange til å riste på hodet.

Til slutt fikk Barcelona tak i supertalentet Ousmane Dembélé som Neymar-erstatter, men de måtte gi tapt i jakten på Liverpools Philippe Coutinho.

Da Barcelona røk på en kjempesmell i den spanske Supercupen mot erkerival Real Madrid, begynte temperaturen virkelig å stige. Det var ikke bare det at de tapte 5–1 sammenlagt over to kamper, men de fremsto så blodfattige, motløse og sjanseløse.

Rundt klubben begynte snakket om krise, og mange har pekt på ledelsen. Tidligere presidentkandidat Augusti Benedito har startet på et opprør han håper skal ende med president Josep Maria Bartomeus avgang:

I tillegg har Messi fortsatt ikke forlenget kontrakten som går ut neste sommer, selv om Barcelona hevder at det er enighet og ingen grunn til bekymring.

Ousmane Dembélé fikk debuten for Barcelona.

Fire poeng ned til Real Madrid

Stemningen rundt den katalanske storklubben svinger gjerne mellom ytterpunktene, men bekymringen for Barcelonas tilstand har vært reell. Det har vært en frykt for at Real Madrid, som har vunnet Champions League to år på rad, vil stikke av.

Men i sesonginnledningen har det vært motsatt. Real Madrid gikk tidligere lørdag på sin andre smell på hjemmebane.

Samtidig har Barcelona overbevist. Den nye treneren, Ernesto Valverde, har fått en drømmestart i ligaen. På tre kamper er det blitt tre seiere, og de ligger allerede fire poeng foran erkerivalen fra Madrid.

Lionel Messi kunne juble for scoring hele tre ganger mot Espanyol.

Lørdag kveld startet et aggressivt Espanyol-lag kampen godt, men etter 26 minutter kom målet som endret alt. Ivan Rakitic fant Messi med en boksåpnerpasning, og Messi satte ballen i mål på utsøkt vis. Scoringen skulle imidlertid vært annullert for offside.

Etter åpningsmålet fikk Barcelona mer kontroll over kampen, og Messi viste hvorfor han av mange blir regnet som tidenes fotballspiller. Han økte ledelsen to ganger, før Gerard Pique headet inn 4–0.

Rett før slutt fikk Dembélé en drømmedebut da han assisterte Luis Suárez. Dermed ble det 5–0 og en perfekt oppladning til Champions League-møtet med Juventus til uken.

Publisert: