Avisene er nådeløse etter Sveriges svake EM-åpning

— Vi var ikke engang nære. Vi var ikke på plass.

Hverken Aftonbladet eller Expressen var spesielt fornøyd med Sverige innsats i EM-åpningen. "Frelseren", skriver Aftonbladet på sin forside, og sikter til Irland-spilleren som utlignet med selvmål.
 • Sindre Trygsland
Publisert: Publisert:
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Et selvmål av Irland-forsvarer Ciaran Clark reddet ett poeng for Sverige i åpningskampen av EM mandag, men ellers ble den en tung premiere i Frankrike for Zlatan Ibrahimovic og Co.

Null skudd på mål var fasiten for "söta bror" etter 90 minutter, mot det som på forhånd var regnet som Sveriges enkleste motstander i gruppespillet. Det heldige poenget så ikke ut til å imponere svensk presse nevneverdig. Expressens kommentator Noa Bachner peker på at laget manglet en tydelig plan, en retning.

Les også

Dette skjer i EM i dag

Takker mannen bak selvmålet

— Alt føltes perfekt helt til det startet. Men da EM var i gang, hadde ikke Sverige kartet opp ned - de hadde ikke engang med kartet. Om fire dager må helt andre bevis på bordet, står det på avisens forside tirsdag.

Irland-spiller Ciaran Clark kalles for "frelser" i Aftonbladet etter at han stanget inn Sveriges eneste mål.

Aftonbladet gjør et poeng ut at det måtte en svak irsk involvering til for å redde svensk poeng. "Frelseren. Svenske avslutninger på mål: 0. Mål: 1. Takk for det, Ciaran Clark", skriver de på forsiden under et stort bilde av den irske forsvarsspilleren.

Les også

Zlatan og Sverige ble reddet av irsk selvmål: - Jeg kan bedre enn dette

— Knapt en avslutning, knapt et angrep, knapt et eneste argument for at en blågul EM-sommer venter rundt hjørne. Og jeg som nettopp satt og tenkte på om dette var vår aller svakeste mesterskapskamp i min levetid, skriver Aftonbladet-kommentator Erik Niva.

Han mener poengdelingen mot Irland føles som et tap, og at det var kampene svenskene måtte vinne for å avansere fra gruppen der de også skal møte Italia og Belgia.

— Vi var ikke engang nære. Vi var ikke på plass, skriver Niva.

Les også

Russisk topp hyller pøblene: - De forsvarte landets ære

Slakten den svenske innstillingen

De gule fikk en perfekt generalprøve før mesterskapet da de feiet Wales av banen. Riktignok manglet britene deres store stjerne, Gareth Bale, men 3-0-seier, etter scoringer av Emil Forsberg, Mikael Lustig og John Guidetti sørget for optimisme i den svenske leiren.

Nå virker den å være borte. I det minste hos de svenske kommentatorene.

— Det er ett spørsmål man rett og slett ikke kan komme utenom. Hvilken innstilling var det Sverige tok med seg hit, spør Aftonbladets Simon Bank.

Zlatan Ibrahimovic var involvert i Sveriges utligning, men heller ikke superstjernen presterte på sitt beste nivå mot Irland.

Zlatan Ibrahimovic var nest sist på ballen da svenskene utlignet et drøyt kvarter før full tid, 24 minutter etter at Wes Hoolahan hadde sendt de grønne i ledelsen. Men svenskenes store stjerne levde ikke opp til forventningene.

Les også

EM er ikke bare bråk: Se bildene fra publikumsfesten

— Når Zlatan i frustrasjon begynner å vandre dypt i banen for å involvere seg i spillet, noe han gjorde, resulterte det i at han var 50 meter fra der det var forventet at han skulle gjøre mest nytte, skriver Sydsvenskan, avisen fra Zlatans egen hjemby, Malmö.

Fredag spiller Sverige sin neste kamp i EM. Da møter de Italia, som imponerte stort i sin 2-0-seier over Belgia mandag kveld. Svenskene møter sistnevnte i gruppespillets siste kamp onsdag 22. juni.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport og få gratis samlivsråd for sommeren, alt du trenger og ikke trenger å vite om EM i Frankrike:

Les også

 1. Island-stjernen: – I Norge er fotballen mer profesjonell, men islendere har en tøffhet som ofte tar dem langt

 2. Her senkes verdens nest beste lag av Italia

 3. Britisk sykepleier allerede dømt til fengsel for EM-bråket

Publisert:
 1. Fotball-EM
 2. Zlatan Ibrahimovic
 3. Sveriges herrelandslag fotball

Mest lest akkurat nå

 1. – Julebordsesongen er nå avlyst

 2. Falske eposter utgir seg for å være fra Helsenorge

 3. Slik ble Rogalands 20 rikeste gode for 15 milliarder

 4. Bensinstasjonssjefen på Ålgård tjente over 15 millioner i fjor

 5. Kjempeopplegg!

 6. Lønnen foreslås å øke med 45.000 kroner i en jafs. SV-lederen sier blankt nei. Ap går inn for lønnsfrys.