«Alt ligger til rette for en uhyre dramatisk og spennende sesong»

SUPPORTERBLOGG: Høye forventinger i Rosenes by foran sesongstarten.

Mange trakk et lettelsens sukk da Mohamed Elyounoussi ble værende i Molde, skriver Rune Solenes Opstad.
  • Rune Solenes Opstad
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Det var lite som tydet på at våren nærmer seg da Molde-spillerne varmet opp foran treningskampen mot Ålesund hjemme på Aker stadion. Selv islendingen Eidur Gudjohnsen er godt påkledd mens spillerne springer rundt for å holde varmen. På tribunene har publikum klok av skade funnet fram igjen ullundertøyet og varmekjeledressene. De fleste har frosset nok mens de har heiet fram de blåhvite.

Les også

Harmeet Singh betaler tilbake lønna

Sesongen 2015 er akkurat avsluttet – med stil. Selv om Sevilla ble for sterke over to kamper imponerte Molde med seier foran eget publikum. I det store og hele er det sjeldent spanske lag blir slått i Europacupene, for Molde var det nok en fantastisk «skalp i beltet».

Rune Solenes Opstad

Vi nordmenn er sjeldne beskjedne på egne vegne, men når det gjelder kvaliteten på vår egen Tippeliga så er vi jevnlig smålåtne. De norske lagene sin innsats i Europa sist sesong viser at det bor mye kvalitet her hjemme også. For det var ikke bare Molde som gjorde en solid innsats mot europeisk motstandere, samtlige lag som var involvert presterte godt.

Les også

Solskjær før seriestart: – Rosenborg er favoritter

Gjør man det godt i Europa så blir spillerne attraktive for klubber lenger opp i næringskjeden. Det ser vi på stadion denne lørdagen. Flere av de sentrale spillerne til Molde har forsvunnet til større klubber i Bundesliga og den tyrkiske toppserien. Slik er livet om laget ikke heter Bayern Munchen, Barcelona eller Real Madrid.

Men ellers sindige romsdalinger har likevel fornyet årskortene sine, faktisk i så stor grad at klubben også denne sesongen ikke vil være langt unna «all time high» salget. Det er mange gode grunner for det.

Vi har nevnt en allerede, Eidur Gudjohnsen. Han har rukket å bli 37 år, og har en fantastisk karriere bak seg blant annet i Barcelona og Chelsea. Nå vil han satse alt for å komme i form for å bli med Island til EM-sluttspillet i Frankrike til sommeren, og supporterne vet at motivasjonen vil være helt på topp for lysluggen. Eidur Gudjohnsen vil tilføre et ungt lag masse erfaring og x-faktor.

Les også

Dette er Moldes superstjernes tre beste medspillere

Enda viktigere er det nok at Molde har flere lokale, spennende spillere. Mot Ålesund dominerer Hestad og Aursnes den sentrale midtbanen. Når man ser dem spille så er det vanskelig å forstå at disse spillerne bare er 20 år. Man trenger ikke å være Snåsa-mannen for å spå at disse om ikke lenge vil få landskamper på a-nivå for Norge. I angrepet fikk Svendsen sitt definitive gjennombrudd sist sesong, og vil bli sentral i år også. Så vil det bli spennende å se om lillebror Tobias på 16 år vil få sjansen.

Bredden i troppen er fortsatt imponerende. Mot Ålesund kom det ene byttet etter det andre uten at det svekket laget. Solskjær vil kunne rotere laget på en måte som gjør at han hele tiden vil ha uthvilte spillere tilgjengelig, og laget tåler skader. I tillegg har Molde bare serien og den nasjonale cupen å fokusere på i år, siden det ikke blir spill ute i Europa.

Mange trakk også et lettelsens sukk da Forren og Elyounoussi ikke ble solgt i januarvinduet. Begge blir sentrale i kampen om medaljer i årets serie. Nyheten om at Singh er tilbake gleder også supporterne.

Mange som overvar Ålesund-kampen lot seg imponere over nyervervelsen Sewankambo. Bare dager etter ankomsten i rosenes by satte han sitt preg på oppgjøret. Molde har også hentet inn flere unge spiller som skal bli spennende å følge utover sesongen.

Mens supporterne i mange land klager over svært høye billettpriser så er sesongbillettene i Norge fortsatt relativt rimelige og gir mye for pengene. I Molde gir det tillegg mulighet til å støtte andre lag og foreninger gjennom prosjekt tilhørighet.

Det gjør heller ikke noe at Solskjær kom tilbake på trenerbenken i fjor høst, og at han har med seg suksessmannen Erling Moe på benken. Jeg tror Molde-supporterne tar Drillos kritikk mot Solskjær og den norske trenerstanden med knusende ro. Solskjær har allerede sikret klubben mer sølvvare enn hva de fleste trenerne gjør i løpet av en hel karriere.

Alle forventer at Molde, sammen med Odd og Strømsgodset, skal utfordre Rosenborg om seriegullet denne sesongen. Alt ligger til rette for en uhyre dramatisk og spennende sesong. Så har du ikke løst ut sesongkort, har du det travelt. Tippeligaen vil levere også sesongen 2016. Etterord:

Det var vemodig å se Daniel «Il Capitano» Berg Hestad ankomme stadion i «sivile klær» denne lørdagen. En epoke er med dette over.

Publisert: